Kolumna

Varga planira srušiti dijelove bolnica da smanji režije

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Varga planira srušiti dijelove bolnica da smanji režije
02.06.2015.
u 09:30
Kako je država vlasnik brojne neiskorištene imovine, možda je ovo pilot-program rušenja zgrada s kojima DUUDI ne zna što bi pa ćemo uz Ministarstvo graditeljstva dobiti i ministarstvo rušenja
Pogledaj originalni članak

Siniša Varga, ministar zdravlja, demantirao je za Slobodnu Dalmaciju mogućnost ukidanja nekih bolnica. Umjesto toga najavio je posve novu mjeru koja bi trebala donijeti uštede u zdravstvenom sustavu. „Pojedine dijelove bolnica koji nisu u uporabi jednostavno ćemo srušiti kako ne bi stvarali nepotrebne režijske troškove“, pojasnio je ministar Varga revolucionarni plan rušenja praznih odjela. Kako je država vlasnik brojne neiskorištene imovine, možda je ovo pilot-program rušenja zgrada s kojima DUUDI ne zna što bi pa ćemo uz Ministarstvo graditeljstva dobiti i ministarstvo rušenja.

Zmajlović kasni s uredbom, ali žuri sa skupim portalom

Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša i prirode, već osam mjeseci kasni s uredbom o selekciji i naplati odvoza otpada pa još nije zaokružen novi sustav zbog kojeg je na nabavu nove opreme potrošeno više od pola milijarde kuna. Novi list piše da bi zbog kašnjenja s odvajanjem otpada Hrvatska mogla na kraju i platiti penale EU jer ne poštuje preuzete obveze. Ministarstvo zaštite okoliša i prirode očito ima druge prioritete, pa tako Slobodna piše da je pokrenulo novi portal za ljubitelje prirode nazvan bioportal koji je plaćen nevjerojatnih 914.000 kuna. Nevjerojatnih, jer stručnjaci tvrde da izrada takvog portala stoji najviše dvadesetak tisuća kuna.

Prijave bolovanje pa odu raditi u Italiju

Davor Štimac, novi ravnatelj KBC-a Rijeka, zatražio je pomoć HZZO-a kada je otkrio da mu je prosječno oko 20 posto zaposlenih na bolovanju. Prednjači nemedicinski kadar, poput spremačica, a dio zaposlenih svake godine na bolovanju provede po 90 dana kako bi stekli pravo na jednokratnu pomoć od 3300 kuna prema kolektivnom ugovoru. Novi list otkriva i da se neki „bolesnici“ bave turizmom, neki stočarstvom, a neke zaposlenice njeguju starije osobe u Italiji. Naravno da su onda protiv “outsourcinga”.

Što će ministru branitelja Matiću viza za Kanadu

Predrag Matić, ministar branitelja, kaže da će „skinuti sve lažne branitelje za sedam dana“, samo da mu „premijer da vizu za Kanadu“. Poruka je jasna, osim što ne znamo što će mu viza. Kanada je vize za Hrvate ukinula još 2009.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar mirica19
mirica19
12:31 02.06.2015.

hahahah, Varga, najbistriji od svih bistrih ministara :D

KA
KaNiDora
12:54 02.06.2015.

Ovo nema nigdje !!!

UI
Uvijek_iskreno
14:13 02.06.2015.

Kao u crtiću "A je to"!