Siniša Varga

Zdravstveni sustavi ne mogu se preslikavati

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Zdravstveni sustavi ne mogu se preslikavati
30.12.2015.
u 11:34
Ustvrdio je i kako je stanje u zdravstvu koje su naslijedili početkom 2012. bio "apsolutni kaos i nered".
Pogledaj originalni članak

Ministar zdravlja Siniša Varga danas je odbacio mogućnost prenošenja u Hrvatsku kanadskog modela zdravstva jer se, istaknuo je, zdravstveni sustavi ne mogu preslikati iz jedne u drugu zemlju.

 Varga je uoči sjednice Vlade istaknuo da, po njegovu poznavanju zdravstvenih sustava, u svijetu ne postoji nijedan sustav zdravstva koji bi se u cijelosti mogao preslikati negdje drugdje. 

 Izjavio je i da je hrvatski zdravstveni model jedan od najboljih u Europi po svim pokazateljima. – Po uloženom novcu smo treći u Europi, a kroz reforme koje smo do sada provodili do kraja 2017. namjeravali smo biti broj 1 u Europi. No, po najavama, izgleda da će se odustati od tih reformi. Zanima me što će na to reći Europska komisija – rekao je ministar.

 Ustvrdio je i kako je stanje u zdravstvu koje su naslijedili početkom 2012. bio "apsolutni kaos i nered".

 – Mi smo uveli red kao što smo ga uveli i u razdoblju od 2000. do 2003. nakon nereda koji je ostavio HDZ. Sada smo to ponovili. Velika je odgovornost na novom mandataru da se "prosvijetli o hrvatskim zbiljnostima" i da jednostavno mora provoditi dalje reforme onako kako smo ih mi zacrtali – poručio je.

 Odbacio je i mogućnost da će buduća zdravstvena administracija zateći "kosture iz ormara" jer tih kostura, kako je rekao, nema.  

>> Zastupnica Mosta objasnila zašto se u Hrvatskoj ne može preslikati kanadski model zdravstva

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.