HDSSB

Šišljagić DIP-u: Može li Glavaš biti nositelj i kandidat liste HDSSB-a?

Foto: 'Marko Mrkonjic/Vecernji list'
Šišljagić DIP-u: Može li Glavaš biti nositelj i kandidat liste HDSSB-a?
08.11.2011.
u 13:02
Nadamo se da ćemo u ponovljenom zahtjevu na jasne i konkretne upite dobiti jasan i konkretan odgovor, piše šef HDSSB-a
Pogledaj originalni članak

Šef HDSSB-a dr. Vladimir Šišljagić ponovno je danas uputio pisani zahtjev Državnom izbornom povjerenstvu tražeći odgovore na tri pitanja: može li Branimir Glavaš, sukladno pozitivnim propisima RH i Ustavu RH, na predstojećim parlamentarnim izborima koristiti pasivno biračko pravo kao nositelj izbornih lista HDSSB-a, može li koristiti pasivno biračko pravo kao kandidat na izbornoj listi HDSSB-a te može li koristiti pravo kao nositelj i kandidat izborne liste HDSSB-a?

– Iz HDSSB-a smo još 24. listopada uputili pisani zahtjev za davanjem informacije postoje li kakve prepreke za isticanje B. Glavaša, pravomoćno osuđenog na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju dužem od 6 mjeseci koju izdržava u drugoj državi, za nositelja stranačke liste. U vašem odgovoru 25. listopada izbjegli ste odgovoriti na konkretno postavljena pitanja. Nadamo se da ćemo u ponovljenom zahtjevu na jasne i konkretne upite dobiti jasan i konkretan odgovor – zaključuje Šišljagić u zahtjevu Državnom izbornom povjerenstvu.

Državno izborno povjerenstvo, podsjetio je prvi čovjek HDSSB-a, imenovao je Hrvatski sabor kao stalno i neovisno državno tijelo koje poslove iz svog djelokruga obavlja u skladu sa zakonima i Ustavom Republike Hrvatske, ono radi u kontinuitetu i za svoj je rad plaćeno iz državnog proračuna novcem svih građana Republike Hrvatske. Obveza DIP-a je, između ostalog, otkloniti sve dvojbe i nejasnoće u vezi s kandidiranjem, kandidatima i kandidacijskim listama za Hrvatski sabor, što podrazumijeva i obvezu davanja informacija na upite građana, kandidata, političkih stranaka i predstavnika nezavisnih lista u vezi s izborima u svakom trenutku, a ne samo "nakon predaje lista i prilikom odlučivanja o prihvaćanju lista".

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
17:49 08.11.2011.

Ma moze, kako ne bi mogao. Dok su lopovi i zlocinci na vlasti Glavas moze postati i premijer. . Vi mislite da je on stvarno u zatvoru.