Bura oko Ustava

Šišljagić odgovara Josipoviću: Nema političke trgovine!

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Šišljagić odgovara Josipoviću: Nema političke trgovine!
18.12.2013.
u 15:09
- Na javnoj raspravi se trebaju iskristalizirati stajališta, otkloniti dvojbe i ozbiljne nedoumice oko formulacija ustavnih promjena. Očekujemo da se uključe pravnici i ustavnopravni stručnjaci - smatra Šišljagić.
Pogledaj originalni članak

HDSSB će i dalje sudjelovati u izmjenama Ustava, ali pod uvjetom da se prihvati njihov prijedlog. Ponovio je to još jednom prvi čovjek stranke Vladimir Šišljagić u Osijeku napominjući kako traže produženje rasprave do 15. siječnja, ali može i kasnije.

- Na javnoj raspravi se trebaju iskristalizirati stajališta, otkloniti dvojbe i ozbiljne nedoumice oko formulacija ustavnih promjena. Očekujemo da se uključe pravnici i ustavnopravni stručnjaci - smatra Šišljagić. Istovremeno je odbacio špekulacije predsjednika Josipovića kako je posrijedi trgovina. - To može asocirati na nekakav novac. Političke trgovine nema jer mislim da u ovom slučaju postoji uvjerenje i nekakav politički program - objasnio je.

"Glavaš je član Predsjedništva"

Smatra, također, kako su predimenzionirane opaske kako je "nalog stigao iz Mostara". - Glavaš je član Predsjedništva i naravno da je upoznat sa svim ovim stvarima koje se događaju. To dovoljno govori kada god se napravi nekakav potez, a koji ima odjeka u javnosti, da se na ovakav način skreće pozornost - rekao je.

HDSSB-ovcima je, ponovio je, u interesu da podijela na regije uđe u ustavne promjene, kao i nezastarjevanje za kaznena djela teških ubojstava dok postavke oko referenduma koje je, kako je rekao, između inih donijela HDZ-ova vlada, po njima nisu dobre. - Ako na referendum može izići deset ljudi i šest odlučiti, onda to nije dobro - nastavio je Šišljagić te napomenuo kako nakon što su najavili odluku njihovog stranačkog Glavnog odbora "više odjednom nisu važni rokovi i brzina" za izglasavanje ustavnih promjena. - To otvara dovoljno prostora da se nešto u pozadini svega događa, ne znam točno, ali formulacije sasvim sigurno nisu jasne - kaže on.

Prema HDSSB-ovcima vrlo je problematična i odrednica predloženih izmjena ustava prema kojemu Sabor natpolovičnom većinom može u svakom trenutku odlučiti da se nekakav zakon donese po proceduri donošenja Ustava.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

GI
gismund
15:19 18.12.2013.

ostanite časni i ponosni HDSSB-ovci, nemojte da vas narod proklinje sljedećih 50 godina

Avatar z11
z11
16:00 18.12.2013.

Polako, ljudi, bilo bi, također, dobro raspitati se, pa i u drugim suvremenim državama svijeta, čemu uopće postoji mogućnost održavanja nekog referenduma pored Sabora? Možda zato da nezadovoljan narod ne bi odmah izlazio na ulice ...