ZEMLJA-ZRAK

Sjeverna Koreja ispalila novu raketu

Foto: Reuters/PIXSELL
Sjeverna Koreja ispalila novu raketu
01.04.2016.
u 09:27
Sjeverna Koreja posljednjih je tjedana u više navrata ispalila pokusne balističke projektile
Pogledaj originalni članak

Sjeverna Koreja ispalila je danas u more ispred svoje istočne obale novu balističku raketu, objavila je južnokorejska vojska, samo nekoliko sati nakon što su čelnici Južne Koreje, Japana i SAD-a pozvali Pjongjang da prestane s provokacijama ako se ne želi suočiti s novim pritiscima.     

Riječ je bila o raketi kratkog dometa zemlja-zrak, doznaje se iz zapovjedništva južnokorejske vojske u kojem dodaju da vojska još uvijek utvrđuje detalje o raketi. 

Do ispaljivanja rakete došlo je samo nekoliko sati nakon što se američki predsjednik Barack Obama u Washingtonu, na rubu summita o nuklearnoj sigurnosti, sastao s japanskim premijerom Shinzoom Abeom i južnokorejskom predsjednicom Park Geun-hye, koje je pozvao da pojačaju pritisak na Sjevernu Koreju zbog njezinih aktivnosti.

Sjeverna Koreja posljednjih je tjedana u više navrata ispalila pokusne balističke projektile, uključujući dalekometnu raketu ispaljenu u veljači. Ta je zemlja 6. siječnja izvela i nuklearni pokus zbog kojega joj je početkom ožujka Vijeće sigurnosti izglasalo sankcije.

>> Sjeverna Koreja ispalila A-bombu i sravnila Washington sa zemljom... Kakav video!

>> Pjongjang ispalio novi projektil kratkog dometa

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar d-ano
d-ano
22:39 01.04.2016.

,,sto ne pucaju na saudijsku arabiju,,ja bi im se svecano zahvalio, a ko i vecina na svijetu,,,,,,,,,,

MO
mojski2
05:29 02.04.2016.

sigurno nisu dostigli tvoju drmkanost u glavi