Na Haaškom sudu

Skandalozna Šešeljeva izjava: U BiH oduvijek žive samo Srbi!

Foto: ICTY
Skandalozna Šešeljeva izjava: U BiH oduvijek žive samo Srbi!
07.06.2013.
u 17:45
Jasnu činjenicu da u BiH žive i Hrvati i Bošnjaci, radikal Šešelj pokušava izvrnuti svojom tezom da u toj državi žive "Srbi katolici", "Srbi muslimani" i "Srbi pravoslavci".
Pogledaj originalni članak

Vođa Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj danas je tijekom svjedočenja u korist Radovana Karadžića na Haaškom sudu ponovno ponovio svoju tezu kako u BiH "oduvijek žive Srbi", piše B92.

Jasnu činjenicu da u BiH žive i Hrvati i Bošnjaci, radikal Šešelj pokušava izvrnuti svojom tezom da u toj državi žive "Srbi katolici", "Srbi muslimani" i "Srbi pravoslavci", a dodao je i da njegova stranka zastupa politiku "općesrpskog nacionalnog jedinstva".

Koristi sud za političku propagandu

Šešelj, koji je i sam optužen na Haaškom sudu, a presuda bi mu trebala biti izrečena 30. listopada, optužen je za zločine nad Hrvatima i muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH u razdoblju od 1991. do 1993. godine.

– Što se tiče BiH i njezine etničke strukture, tamo oduvijek žive samo Srbi, više od 90 posto Srba... To su Srbi pravoslavci, Srbi muslimani i Srbi katolici – kazao je Šešelj i još jednom na sudu ponovio svoje stavove da "bosanski jezik ne postoji" i da je hrvatska nacija "lažno stvorena pod direktnim patronatom Rimokatoličke crkve". Očito je kako Šešelj opet koristi sud za širenje svoje političke propagande u koju, sudeći prema izbornim rezultatima njegova SRS-a, malo tko vjeruje i u Srbiji.

>>Šešelj uskoro na slobodi?

>>Izricanje presude Šešelju zakazano za 30. listopad

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.