Spomenar

Škole Belaj i Leskovac Barilovićki održavaju ta mjesta na životu

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
belaj
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
belaj3
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
belaj2
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
belaj1
16.10.2012.
u 11:09
Obje ustanove uspjele su se održati, unatoč malom broju učenika, a to daje nadu da će u budućnosti situacija ipak biti bolja
Pogledaj originalni članak

U prvom razredu bio je 21 učenik iz četiriju okolnih sela. Torbe su bile od platna, ne ovako kvalitetne kao danas. Imali smo pločice, pisaljke i krpice, a poslije su došle spužvice. Tako smo morali brzo pamtiti nastavni sadržaj. Škola nije imala fasadu, ali je uvijek bila čista.

Čistačice su redovito cijepale i nosile drva za ogrjev – podsjetio je na dane školovanja 72-godišnji Zvonko Spudić povodom obilježavanja 160. godišnjice Područne škole Leskovac Barilovićki i stote godišnjice Područne škole Belaj. Dvije važne obljetnice za OŠ Barilović mnoge su vratile u prošlost i sjećanja na nezaboravne školske dane. U školama su održane priredbe, a u PŠ Belaj postavljena je i izložba fotografija koja svjedoči o prošlim i današnjim vremenima.

 – Iako obje ustanove imalo malo učenika, i dalje su središte Leskovca i Belaja. Održavaju ih na životu. To daje nadu da će se broj školaraca povećavati. Sretni smo što županija i općina prepoznaju važnost ovako malih škola – napomenula je ravnateljica OŠ Barilović Vesna Car.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.