NEZADOVOLJSTVO

Školski odbor Ekonomske napustile sve djelatnice škole!

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
Školski odbor Ekonomske napustile sve djelatnice škole!
05.05.2010.
u 16:08
Draženka Polović, Ljiljana Kusanić i Gordana Kuzmanić ogorčene su nepoštivanjem struke pri izboru nove ravnateljice u Ekonomsko-turističkoj školi u Karlovcu.
Pogledaj originalni članak

Ne stišava se bura zbog imenovanja nove ravnateljice Ekonomsko-turističke škole. Izbor pedagoginje Lidije Mikšić na tu funkciju podijelio je i Školski odbor, koji je zbog najnovijh događaja ostao na šest članova.

Ne zastupamo sebe

Neopozive ostavke dale su predsjednica ŠO Draženka Polović te dvije članice, prof. Ljiljana Kusanić i Gordana Kuzmanić. Kako doznajemo, upravo su one kao zaposlenice škole bile za drugi izbor. Međutim, preostalih šest članova, Stjepan Turković, Vladimir Bakarić, Marijana Pavičić, Marija Gemeri, Marijana Graho Bačurin i Vesna Umnik, koji predstavljaju Županiju, državnu upravu i roditelje, glasovalo je za Lidiju Mikšić

– U kontekstu najnovijih zbivanja oko izbora ravnatelja, ali i funkcioniranja Školskog odbora uopće, smatramo da na valjan način ne možemo zastupati interese struke i zaposlenika Ekonomsko-turističke škole čije smo predstavnice. Ne zastupamo sebe, nego osobe koje su nas izabrale. Stoga više ne želimo sudjelovati u daljnjim događajima oko izbora ravnatelja – obrazložila je dosadašnja predsjednica Školskog odbora te karlovačke srednje škole Draženka Polović. Tako, nažalost, ni ovaj izbor novog ravnatelja škole nije prošao bez afere. Umjesto da se razgovara o osobi koja će unijeti neke novine ili poboljšati uvjete rada za učenike i zaposlenike u školi, u prvom je planu nezadovoljstvo u zbornici, jer je izabran kandidat kojeg mnogi ne žele na čelu ustanove u kojoj rade. Jedina je razlika što su se u slučaju Ekonomsko-turističke škole ‘'suprotstavile'’ djelatnice, koje su ostavkom jasno dale do znanja da neće u tome više sudjelovati.

Struka u manjini

Najnoviji slučaj otvara još jedno važno pitanje. Koja je uopće uloga struke u izboru ravnatelja, kada članovi ŠO ‘'izvana'’ u konačnici imaju glavnu riječ.

– Razmišljanja su različita. Neki bi željeli da roditelji imaju više predstavnika, drugi da to budu političke stranke, itd. Ovaj prijedlog pokušava povezati sve strukture – kazao je pročelnik Željko Šančić. Dodaje da ŠO može raditi sve dok ima natpolovičnu većinu, a tri članice koje su dale ostavku zamijenit će nove.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

PH
PHILIA
13:06 06.05.2010.

PAMETNA i zgodna žena na mjestu ravnatelja škole. Očito je nekima teško prihvatiti da će netko \"takav\" biti ravnateljica škole.

CA
casperius
20:06 06.05.2010.

ili mi se cini ili to ravnateljica sama sebe hvali u komentarima?

OD
ODzizsKrajst
02:10 07.05.2010.

Da, PHILIA, užasno si pametna i nevjerojatno dobar zaključak si izvela. Baš u tome je problem. Nije važno što su stručne osobe i djelatnice škole predložile ŽENU. Nekim ljudima bi zbilja bilo pametnije da šute.