DOMOVINSKI POKRET

Škoro: Cilj nam je borba protiv postojećih stranačkih oligarhija

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Miroslav Škoro
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Miroslav Škoro
Foto: Screenshot
Miroslav Škoro
04.03.2020.
u 19:17
Upitan da prokomentira migrantsku krizu kazao je da sada svi zagovaraju ono za što su njega prije nekoliko mjeseci napadali, a to je vojska na granici
Pogledaj originalni članak

Bviši predsjednički kandidat Miroslav Škoro koji je u subotu osnovao Domovinski pokret s kojim planira izaći na nadolazeće parlamentarne izbore govorio je večeras o planovima i ciljevima pokreta, a komentirao je i novog predsjednika te situaciju u HDZ-u.

- Naša želja je da stvorimo platformu s kojom ćemo nastupiti protiv ovih postojećih stranačkih oligarhija - kazao je gostujući u RTL Direktu ističući kako je preuranjeno govoriti o broju mandata koji očekuju na izborima, ali da se nada da će biti dovoljan da bi mogli imati utjecaj na formiranje Vlade.

Komentirajući situaciju oko unutarstranačkih izbora u HDZ-u i izjave pojedinih članova stranke koji zazivaju suradnju s njim, kazao je:

- Ja sam već govorio da nemam ništa protiv toga da se svako artikulira kako hoće. Nećemo braniti nikome da nas podrži, osim onima koji su se politički kompromitirali, odnosno koji su kontaminirali naš prostor - kazao je. Upitan je li skloniji Miri Kovaču ili Andreju Plenkoviću odgovorio je da bi bilo neodgovorno kada bi se petljao u unutarstranačke stvari.

Ne vjeruje da će Penava, ali niti nitko drugi istupiti iz HDZ-a, a što se tiče suradnji s HDZ-om ili SDP-om nakon izbora, smatra da je preuranjeno govoriti o tome, ali ponavlja da će razgovarati sa svima.

- Moj cilj je napraviti promjenu u Hrvatskoj, ali zajedno s hrvatskim narodom - ističe.

Potvrdio je da je suvlasnik parkirališta ispred bolnice Merkur gdje parkiranje po satu košta 15 kuna. 

- Ja sam suvlasnik, nisam direktor. Sve cijene pa i tu određuje tržište. Tamo nije cijeli dan vrijednost 15 kuna. Možemo razgovarati o puno cijena koje se naplaćuju u Zagrebu. Ne znam koja je razlika. Trebalo je investirati puno novca da se naplaćuje to parkiranje. Nije mi cijena moralno upitna. To je posao kojim se bavi ta firma. Ja sam već izašao iz nekih poduzeća, ako treba izaći ću i iz tog - rekao je.

Zapitao se i treba li američki predsjednik Trump davati besplatno sobe u svom hotelu.  - Nisam samo ja sporan, ima drugih političara koji imaju firme - dodao je.

Upitan da prokomentira migrantsku krizu kazao je da sada svi zagovaraju ono za što su njega prije nekoliko mjeseci napadali, a to je vojska na granici. Smatra i da je nužno izgraditi fortifikacijske utvrde.

- Smatram da hrvatska vojska je već trebala izaći na granice. Najbolje bi bilo žicu s mađarske i slovenske strane pomaknuti na vanjske granice. Vidi se koja je to količina i vrsta ljudi koja nadire. Definitivno je vrijeme da se pošalje vojska na granicu - kazao je.

Upitan što misli o Zoranu Milanoviću kao novom predsjedniku ponovio je da se nada da će biti bolji predsjednik nego premijer. A što se tiče odnosa predsjednika s premijerom Andrejom Plenković, smatra da to nije kohabitacija. 

- Oni su stari pajdaši s Zrinjevca. Njihove nedorečene izjave daju naslutiti da se sprema velika koalicija - smatra Škoro.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
20:43 04.03.2020.

Imaš moj glas!

Avatar Ada
Ada
19:31 04.03.2020.

Svaka čast, Škoro!

MI
misho32
21:40 04.03.2020.

što više na ovom forumu napadjau Škoru , jasno sa lažima bez ikakvih argumenata , to nam treba biti jasno da je on pravi izbor, jer ga se nesposobna , neodgovorna i korumpirana vlast , stravično boji.