avanturistički plan

Skuteraš s Krka izbjegao pirate, a onda ga Grci spašavali od valova

Foto: Reuters
\'otulic2_nnn_unu_090910\'
Foto: Reuters
\'otulic5_nnn_unu_090910\'
\'otulic_nnn_unu_090910\'
09.09.2010.
u 19:23
Već su se vraćali prema Hrvatskoj, no "iz sedla" su ih izbacili valovi od četiri metra i morali su pozvati pomoć
Pogledaj originalni članak

Hrvat Ivan Otulić Oto želio je na skuteru oploviti svijet, ali je njegova avantura iznenada završila prije tjedan dana u Egejskom moru u kojemu je divljala morska oluja stvarajući valove visoke do četiri metra. Misiju spašavanja obavio je helikopter grčke vojske koji su upomoć pozvali skuteraši kada su nakon višesatne borbe s nevremenom vidjeli da sami ne mogu pobijediti valove.

Internacionalna družina
Neobični brodolomci nalazili su se šezdesetak kilometara od grčkog otoka Santorinija kada je stigla "pomoć s neba". Tako je, znatno prije nego što su očekivali, završio "put oko svijeta" neobične skuterske družine koju su, osim našeg Ota, činili Novozelanđani Jeremy Burfoot i Travis Donoghue. Oni su planirali na morskim motorima prijeći 32.000 kilometara od Londona do Novog Zelanda vozeći po oceanima, morima i rijekama. Hrabri sportaši i avanturisti uzjahali su svoje skutere još 1. kolovoza u Londonu, a onda su, preko Temze, La Manchea i hladnog Sjevernog mora stigli u Rotterdam. Zatim su Rajnom i Dunavom, prolazeći kroz Vukovar i Ilok, stigli do Crnog mora.

U jednom danu znali su prijeći i do 500 kilometara. Negdje na granici između Bugarske i Rumunjske netko im je ukrao dva skutera koje je, na sreću, bugarska policija brzo pronašla. Krenuli su potom prema Sueskom kanalu. Kad su stigli u turski grad Fenike, stiglo je upozorenje novozelandske vlada kako bi mogli postati meta terorista i pirata u vodama Jemena. Morali su odustati.

Prebolio rak
Drama s nevremenom i valovima dogodila se na povratku u Hrvatsku. Ideja o "putu oko svijeta" potekla je od Novozelanđanina Jeremyja Burfoota koji je želio skrenuti pozornost na sve veću opasnost od raka kože, bolesti koju je sam prebolio. Krčanin Ivan Otulić Oto (29) postao je član neobične ekspedicije kao glavni mehaničar.

Oto je u svijetu jet-skija poznat i po tome što drži Guinnessov rekord s preplovljenim 1641 kilometrom u 24 sata. Prije nego što je postao lovac na rekorde, bavio se boksom i kikboksingom.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar morski covik 1
morski covik 1
06:18 10.09.2010.

Bravo Oto! Svaka čast. Morski Čovik....Ajde, bit će još prilike za oplovit Svit! Ja se spremam na pjacu u kratkim hlačama, a dere bura i ka da je malo friško... To ti je za mene avanturizam... Joj... godine...

OB
-obrisani-
22:00 09.09.2010.

Vrijeme je krize. 285.000 ljudi je nezaposleno. Mi (www.gdi-wealth.ws) Vam nudimo priliku da se izvučete iz dugova i osigurate visoke mjesečne prihode. Drugi zarađuju, zašto ne biste i Vi?!

OB
-obrisani-
12:12 10.09.2010.

Prebolio rak Drama s nevremenom i valovima dogodila se na povratku u Hrvatsku. Ideja o \"putu oko svijeta\" potekla je od Novozelanđanina Jeremyja Burfoota koji je želio skrenuti pozornost na sve veću opasnost od raka kože, bolesti koju je sam prebolio. ------------------------------------------------- Super. Želio skrenuti pažnju na rak kože tako da se po čitave dane izloži jakom suncu.