POŽARI

Slavonci spaljuju suhu travu, vatru im gase vatrogasci

Foto: Dragutin Šantoši / Večernji list
Slavonci spaljuju suhu travu, vatru im gase vatrogasci
04.03.2012.
u 11:36
Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasci su zaustavili širenje požara u Voćinu, Sedlarici i Virovitici
Pogledaj originalni članak

Virovitica - Povećane temperature zraka prosušile su polja i dvorišta, pa su brojni Slavonci iskoristili vikend za uređivanje svojih površina. Iako zakonski propisi određuju da pri spaljivanju korova građani trebaju poduzeti potrebne mjere zaštite to se rijetko kada čini. Tek kada vatra izbjegne nadzoru i zaprijeti susjednim imanjima ili gospodarskim objektima građani  u pomoć pozivaju vatrogasce. U subotu su u gašenju požara suhe trave u poljima sudjelovali voćinski vatrogasci i njihovi kolege u Sedlarici a vatrogasci u Virovitici gasili su požar na dvorišnom objektu. U ovim požarima nije nastala veća materijalna šteta jer su vatrogasci stigli na vrijeme,  zaustavili su širenje požara i sanirali požarišta.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

VE
Vexans
12:23 04.03.2012.

Slavonci spaljuju travu,korov...Bože pomozi !Pa dokle će tako ,nek to stavljaju u kompost..gnojivo je skupo! Eh vi Slavonci..malo mljekari uprežu policiju,sad seljaci vatrogasce,..ma ljudi smirite se..ojte na misu!

FR
franjofinanc
08:48 05.03.2012.

Dragi moji Hrvati, pa zar ste svojim načinom \"kmetovanja\" još uvijek u 18 stoljeću?? Paljenjem trave zagađujete zrak i trujete sami sebe,... pa zar doista niste vidjeli i neznate da paljenje trave nitko više u evropi ne radi???!!! paljenje je zabranjeno u svim državama EU. Kazne su nevjerovatno visoke i čim bi se počelo negdje dimiti, dođu vatrogasci pa i oni onda šalju račun vlasniku polja... ! Vozim se sa strancima po Hrvatskoj i dimi se na sve strane a oni neče ni da stanemo na kavu u nekom restoranu jer \"vonjaju\" smrad od paljevine...