Muke sa strujom

Sljemenski put i Jarki još će morati čekati jači napon struje

Foto: MLADEN KUKAS/VLM
Sljemenski put i Jarki još će morati čekati jači napon struje
03.03.2010.
u 17:58
Konačni plan investicija za 2010. bitno je manji, a posljedica je odgoda izgradnje planiranih objekata, kaže direktor zabočke Elektre Mirko Mužek.
Pogledaj originalni članak

Mještani naselja Sljemenski put i Jarki u Stubičkim Toplicama još će ipak morati pričekati radove najavljene za poboljšanje napona električne energije. Podsjećamo, mještani su ogorčeni na HEP jer tvrde da već dvadesetak godina neuspješno pokušavaju ishoditi gradnju nove trafostanice.

Napon od 130 do 160 volti

Kažu da im se napon struje kreće od 130 do 160 volti, umjesto potrebnih 220, pa im uređaji, posebno veći, ne mogu raditi. Sve aktivnosti izgradnje nove trafostanice ušle su u završnu fazu, Općina je još prije tri godine uplatila HEP-u 98.000 kuna, a predsjednik Mjesnog odbora Boris Beljak sam je pribavio čak 121 suglasnost da bi se moglo početi s radovima. U studenome prošle godine ipak stiže ohrabrujući dopis iz zabočke Elektre, u kojem se navodi kako je za spomenutu investiciju u financijskom planu za ovu godinu predviđeno 782.000 kuna. No, dopis je očito poslan prije nego što su se spoznali pravi razmjeri gospodarske krize.

– Konačni plan investicija za 2010. godinu Operatora distribucijskog sustava, u koji spada i zabočka Elektra, koji je usvojen na samom kraju 2009. godine, u financijskom je smislu bitno manji od onog iz rujna 2009., na kojem se i temeljio dopis iz studenoga. To je imalo za izravnu posljedicu odgodu gradnje planiranih objekata.

Demantiraju mještane

Po sadašnjim važećim planskim dokumentima, gradnja svih elektroenergetskih objekata planiranih u ovoj godini pomaknuta je za sljedeću. Ako bi došlo do nekih bitnih promjena u osiguranju financijskih sredstava, moglo bi se prići realizaciji planiranog objekta u naselju Jarki – piše u odgovoru na naš upit direktora zabočke Elektre Mirka Mužeka.

Ujedno se demantiraju tvrdnje mještana da za svake kiše, snijega ili vjetra ostaju bez struje. Kaže se da je u zadnjih šest mjeseci to područje ostalo bez struje deset puta; u tri slučaja radilo se o najavljenim radovima, tri kvara pogodila su šire područje, jednom je palo drveće, dva puta su stabla rušili neodgovorni pojedinci, a jednom se dogodio kvar jedne faze. U većini slučajeva kvarovi su uklonjeni vrlo brzo, tvrde u Elektri.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.