Slovenci na Facebooku osnovali grupu 'Crveno svjetlo za Hrvatsku'

20.12.2008.
u 12:56
Pogledaj originalni članak

U skupinu "Crveno svjetlo za Hrvatsku" koju su na Facebooku u utorak pokrenuli Slovenci koji žele uvjetovati ulazak Hrvatske u EU graničnim pitanjem do subote se upisalo nešto više od 3.000 članova.

Skupina je osnovana četiri dana nakon što je premijer Borut Pahor po prvi put upotrijebio tu metaforu i poručio Hrvatskoj da ne može dopustiti otvaranje brojnih hrvatskih pregovaračkih poglavlja s EU-om zbog graničnog prijepora oko Piranskog zaljeva ako se ne povuku za Sloveniju sporni zemljovidi iz pristupne dokumentacije poslane u Bruxelles.

- Nećemo pokleknuti, ne želimo da nam Hrvati spletkama oduzimaju teritorij - poručuju osnivači skupine.

Njezino članstvo raste brže od Facebook skupine "Zustavimo Dimitrija Rupela" koja od Pahora zahtijeva da se odrekne svog savjetnika za vanjsku politiku, a u manje od mjesec dana okupila je članstvo od 20.000. Proturupelovski aktivisti tvrde da je on previše povezan s prijašnjom vladom Janeza Janše koja je izgubila na jesenskim izborima, ali ne dovode u pitanje njegovo ponašanje na inozemnoj nego na domaćoj pozornici.

Poruke da je dobro postupio što je Hrvatskoj na europskom semaforu upalio "crveno svjetlo" premijeru Pahoru stižu i preko Facebook kluba njegovih obožavatelja u kojemu je trenutačno učlanjenih 1780 "fanova".

- Samo tako naprijed s Hrvatima, neće nam oni oduzimati našu zemlju - poručila je tako u petak obožavateljica Brina, dok je obožavatelj Saša još odlučniji: - Bravo za današnju odluku o crvenom svjetlu susjedima.

(Hina)

Pogledajte na vecernji.hr