PIJANA SKRIVILA NESREĆU

Slovenska veleposlanica prijeti da će tužiti Sloveniju ako je ne vrate u BiH

24.11.2008.
u 11:27
Pogledaj originalni članak

Veleposlanica Slovenije u Bosni i Hercegovini Nataša Vodušek koja je pod utjecajem alkohola skrivila nesreću u BiH, odlučila je tužiti Sloveniju ako je ne vrate natrag u Sarajevo, javljaju slovenski mediji.

Slovenska veleposlanica pijana prošla kroz crveno

Veleposlanica Slovenije u BiH pijana skrivila prometnu nesreću?

Podsjetimo, Vodušek je 13. listopada skrivila prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen taksist. Alkotest koji je tada obavljen pokazao je da je ona u krvi imala 1,8 promila alkohola, znatno iznad dopuštene granice, a istragom je utvrđeno i da nije prešla na crveno svjetlo kako se prvotno nagađalo.

Sudar koji je izazvala Vodušek dogodio se uoči posjeta slovenskog predsjednika Danila Tuerka BiH kojega je veleposlanica, unatoč ozljedi, pratila tijekom službenih razgovora u Sarajevu. Odmah po završetku tog posjeta Vodušek je, međutim, otputovala iz BiH, a slovensko je veleposlanstvo izvijestilo Ministarstvo vanjskih poslova u Sarajevu da će veleposlanica neko vrijeme biti na bolovanju.


Foto: Indirekt

Ubrzo nakon nesreće slovensko ministarstvo povuklo je Vodušek u Ljubljanu. Njezin odvjetnik Boštjan Penko izjavio je za POP TV kako slovensko ministarstvo vanjskih poslova krši njezina prava s obzirom na to da je do sada nije vratilo natrag u BiH.

- Nataša je u slovenskom ministarstvu bila nekoliko puta po nekoliko minuta, a sve ostalo bilo je čekanje na podatke iz Sarajeva u vezi s nesrećom - dodao je Penko.
- Ministarsvo vanjskih poslova zabranilo je veleposlanici Vodušek da se vrati svojoj obitelji u Sarajevo, čime su prekršena njezina prava - ističe odvjetnik.

Prema neslužbenim informacijama, u BiH bi umjesto Vodušek trebao otputovati drugi diplomat kojemu bi glavni zadatak trebao biti popraviti nastalu štetu za Sloveniju - navodi POP TV. Veleposlanica Vodušek i ranije je bila medijska tema kada ju je u stanu u Ljubljani navodno pretukao suprug.

(ič)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr