Briga za najmlađe

Slunjski roditelji ne moraju više djecu voziti pedijatru u Karlovac

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Slunjski roditelji ne moraju više djecu voziti pedijatru u Karlovac
08.01.2014.
u 11:33
Dr. Ivica Zrilić, spec. pedijatar i viša medicinska sestra Veronika Živčić spremno prihvaćaju pacijente, iako još slijedi službeno odobrenje
Pogledaj originalni članak

Nakon što su se mnoge generacije slunjskih mališana liječile u ordinacijama obiteljske medicine ili su ih roditelji vozili u Karlovac, u Domu zdravlja počela je raditi Pedijatrijska ordinacija. Gotovo dva desetljeća djeca i odrasli čekali su da se ostvari ta ideja, koju su mnogi zagovarali.

Od početka su imali uređeni prostor spreman da primi prve pacijente, ali nedostajao je stručni kadar.

– Najveći je problem bio što država na primarnoj razini godinama nije odobravala specijalizacije za pedijatriju. Kada je to konačno riješeno, trebale su proći još četiri godine da se to i odradi, ali sada imamo sve – zadovoljna je ravnateljica slunjskog Doma zdravlja Ivanka Magdić.

Dr. Ivica Zrilić, spec. pedijatar i viša medicinska sestra Veronika Živčić spremno prihvaćaju pacijente, iako još treba odraditi neke detalje.

– Povjerenstvo Ministarstva zdravlja treba još pregledati prostor, tehničke i druge uvjete. Nakon toga dobit ćemo i suglasnost. Međutim, ozbiljno se radi, izdaju se normalno recepti i uputnice, ali sve još nije službeno dok se ne dobije odobrenje i potpiše ugovor – dodaje ravnateljica Magdić.

Nada se da će taj cjelokupan proces biti dovršen do ožujka. Tada se planira i svečano otvorenje. No, želja je i da ambulanta dobije svoj veseli, dječji izgled, šarene zidove i sve ono što karakterizira najmlađe.

Upis djece još traje. Sve što roditelji trebaju učiniti je da se jave u pedijatrijsku ordinaciju Doma zdravlja Slunj ponedjeljkom i srijedom poslijepodne od 13 do 20.30 sati, ostalim danima od sedam do 14.30, te potpišu obrazac za izbor pedijatra svoje djece.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.