Pravni fakultet

Smerdel: Herman bi se trebao javno ispričati!

Foto: ''
Smerdel: Herman bi se trebao javno ispričati!
27.07.2011.
u 11:59
Robert Podolnjak kao magistar političkih znanosti, uz redovan rad u Gradskom poglavarstvu Varaždina, položio je razlikovne ispite, doktorirao pravne znanosti...
Pogledaj originalni članak

Nakon što je na posljednoj sjednici Gradskoga vijeća Varaždina predsjednik Vijeća Ivan Herman prozvao vijećnika Roberta Podolnjaka da je posao na Pravnom fakultetu dobio preko Čehoka, oglasio se Pravni fakultet. Predstojnik katedre za ustavno pravo Branko Smerdel ističe da se Podolnjak natjecao za radno mjesto docenta na Pravnom fakultetu u Zagrebu 2005. godine, na njegov poziv kao (ondašnjeg) dekana i predstojnika Katedre za ustavno pravo od 2001. godine.

"Robert Podolnjak kao magistar političkih znanosti, uz redovan rad u Gradskom poglavarstvu Varaždina, položio je razlikovne ispite, doktorirao pravne znanosti, i objavio dvije izvrsne znanstvene knjige i veći broj članaka iz područja hrvatske i komparativne politologije i ustavnog prava. Kao takav bio je više nego kvalificiran i upravo uzoran primjer za izbor u znanstveno zvanje. Od dolaska na Pravni fakultet objavio je veliki broj znanstvenih radova, uključujući jednu novu knjigu i afirmirao se kao predavač i kao stručnjak za ustavno pravo (vanjski član Odbora za Ustav Hrvatskog sabora). Promaknut je 2009. godine u zvanje izvanrednog profesora i nastavlja vrlo uspješnu znanstvenu i nastavničku karijeru.
Izuzetnom energijom nastavio je s javnim angažmanom kao gradski vijećnik i istaknuo se kao borac za ustavnost i zakonitost pri čemu je, kao što je primjereno ustavnopravnom stručnjaku, vodio borbu pred visokim sudovima i Ustavnim sudom.
Gospodina Čehoka pak nikada nisam upoznao, za nikakvu intervenciju ne znam, niti bi ona bila na Fakultetu relevantna u bilo kojem pogledu.
Zbog toga sam bio zaprepašten javnim optužbama g. Hermana, koje su uvredljive i za profesora Podolnjaka i za Pravni fakultet u Zagrebu. Mislim da bi se taj gospodin prvo trebao savjetovati s nekim pravnikom, a zatim javno ispričati", napisao je B. Smerdel.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

KR
krka
11:33 28.07.2011.

Sramota do sramote! Javna tužiteljica liže lopova, ali simptomatična mi je pozadina zaljubljenoga para...

OB
-obrisani-
14:14 28.07.2011.

Je, smrdel je.

BA
babica5
17:50 01.08.2011.

Herman se nezna ispričati jer je on veliki \"gospon doktor\" ! Dragi doktori i doktorice,nemojte se ugledati a kamli diviti svom kolegi\"dr Hermanu\" jer nećete izazvati poštovanje kod pacjenata već podsmjeh.Treba reći Hermanu nek se makne,niti je za gledatia još manje za slušati(kreštav glas).Pitanje Hermanu-kak si dobio diplomu?