CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB:

'Socijalna radnica vidjela je kožnu bolest, ali nije skidala dijete da vidi eventualne ozljede'

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
'Socijalna radnica vidjela je kožnu bolest, ali nije skidala dijete da vidi eventualne ozljede'
02.04.2021.
u 13:00
Uloga socijalne radnice bila je savjetodavna, kažu iz Centra
Pogledaj originalni članak

Branko Medunić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb u čijoj nadležnosti je bio i slučaj nadzora obitelji djevojčice (2) koja se bori za život u Klaićevoj bolnici, kazao je da se osjećaju odgovornima zbog situacije koja se dogodila jer smatra da su mogli napraviti više.

– Nekoliko mjeseci nakon rođenja roditelji su doveli dijete u Centar i rekli da se ne mogu brinuti o njemu. Dijete je sve do 11. mjeseca prošle godine bilo kod udomitelja, a onda su roditelji podnijeli zahtjev da im se dijete vrati – ispričao je Medunić za 24sata.

Dodao je da su izvršili nadzor i zaključili da se situacija popravila te su donijeli odluku da se dijete vrati roditeljima.

– Prije toga izvršili smo prilagodbu da se dijete navikne te je dijete vraćeno roditeljima. Donijeli smo i odluku o nadzoru nekoliko puta mjesečno – dodaje.

Roditelji su nakon curice (2,5) dobili još troje djece.

– Uloga socijalne radnice bila je savjetodavna. Ona je jednom prilikom uočila da dijete ima kožnu bolest te uputila roditelje da to riješe. Djelatnica nije bila u mogućnosti niti je skidala dijete da bi vidjela da dijete ima ozlijede, smatrajući da to nije njena funkcija – doznaje se iz Centra.

Roditelji djevojčice, 24-godišnja djevojka i 27-godišnji partner, uhićeni su, doznalo se ranije danas, a ostala djeca smještena su u udomiteljske obitelji.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

SN
sasa.novak.58
13:31 02.04.2021.

Otac mlatio majku. Država reagira kažnjavajući ga više puta - prekršajno. Djeca odrastaju u nehigijenskim uvjetima zbog kojih obolijevaju. Država ne čini ništa - jer roditelji su se vjenčali. Držav reagira tek kad dijete smrtno strada ili zamalo umre. Tak je to kad kad ti Crkva naredi da je najvažnije sačuvati obitelj i da ne budu pozvali da se glasa za HDZ ak se njih ne sluša.

DU
Deleted user
13:48 02.04.2021.

Nije provjeravala eventualne ozljede na djetetu "...smatrajući da to nije njena funkcija...". Što je onda funkcija osobe koja je školovana i zaposlena da brine za dobrobit ugroženih članova društva, ponajviše djece? Redovno primanje plaće, vjerno glasanje za kradeze, oblajavanje i tračanje na poslu i mlaćenje prazne slame? "Socijalnoj radnici" uručiti momentalni otkaz i kazneno goniti zbog teškog nemara i zlouporabe službenog položaja.

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
14:48 02.04.2021.

U Medimurskoj zupaniji skoro 20% djece rodene u 2019 god bila su Romska, u ukupnom stanovnistvu su svega 6% populacije , dok su Hrvati stari i radaju tek u 30 im god , Romi budu u 40im god vec djedovi , tom brzinom Romi ce biti vecina u toj zupaniji , a tek nam dolaze migranti , zivot , mir , sigurnost i obicaji Hrvata bit ce proslost , tim vise sto i Hrvati polako postaju narkomani i moralno propadaju