POKRENUTA ISTRAGA

Šok u Francuskoj: Milijunaš pronađen mrtav, supruga je ležala uz njega s porukom 'ne oživljavajte nas'

Foto: Reuters/Pixsell
Šok u Francuskoj: Milijunaš pronađen mrtav, supruga je ležala uz njega s porukom 'ne oživljavajte nas'
05.06.2024.
u 16:52
Istraga je započela kao propali pokušaj dvostrukog samoubojstva, da bi se naposljetku počelo sumnjati da je poduzetnika zapravo ubila vlastita supruga
Pogledaj originalni članak

Hubert Zieseniss, francuski poduzetnik (83), pronađen je mrtav u svom stanu na Bulevaru Haussmann. Pored njegovog tijela ležala je njegova supruga, Aude de Thuin, koja je još uvijek bila pri svijesti, prenio je Actu Paris. Sumnja se da je 73-godišnja Aude, u utorak, 4 lipnja, prvo ubila svog supruga, a potom je pokušala samoubojstvo. No, istraga je još u tijeku.

U stanu je pronađena i poruka u kojoj se od hitne pomoći tražilo da ne izvršava oživljavanje, jer je očajnički čin osoba svjesno napravila. Nije objašnjeno tko je autor poruke. O privatnom životu poduzetnika i njegove jednako uspješne žene, ne zna se mnogo. Aude de Thuin u Pariz je stigla sa svega 17 godina. Intenzivno se zalagala za promoviranje žena na vodećim poslovnim pozicijama, dijelom i iz osobnih razloga.

Nakon što joj je, kako sama tvrdi, zbog njezinog spola uskraćen pristup Ekonomskom i svjetskom forumu u Davos, 2003. godine odlučila je osnovati Ženski forum za gospodarstvo i društvo. Forum posvećen utjecajnim i uspješnim ženama Financial Times 2008. godine svrstao je među pet najutjecajnih foruma na svijetu.

Osnivačica je i Inicijative za žene u Africi, prve međunarodne platforme za gospodarski razvoj afričkih poduzetnica.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DA
dada25
17:58 05.06.2024.

Luda feministkinja