elitna prostitucija

Spajajući starlete i bogate klijente, zaradio najmanje 100.000 kuna

Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
poncho (1)
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
poncho (1)
Foto: Arhiva VL
prostitucija
18.07.2011.
u 13:22
Nebojša P. (61) i njegova 23-godišnja suradnica zadržani su u pritvoru.
Pogledaj originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je optužne prijedloge protiv hrvatskih državljana Nebojše P. (61), S. S. (24) i M. T. K. (23) zbog kaznenih djela protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa podvođenjem te kaznenog djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom i zloporabe opojnih droga.

Nebojša P. (61), bivši fizioterapeut jugoslavenske muške košarkaške i hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije te sadašnji vlasnik salona za masažu u zagrebačkom Domu sportova, u remetinečkom je pritvoru zbog sumnje da je organizirao lanac elitne prostitucije u Hrvatskoj. Njegove "zaposlenice" bile su, neslužbeno doznajemo, domaće starlete, a uslugama su se, doznajemo, koristili poslovnjaci koji si mogu priuštiti noćnu damu za tristo do tisuću eura, ali i neki ugledni hrvatski liječnici.

Nebojšu P. sumnjiči se da je od ožujka 2010. do lipnja 2011. godine na širem području Zagreba i u drugim gradovima u Hrvatskoj radi ostvarivanja nepripadajuće materijalne dobiti stupio u kontakt s više ženskih osoba te s njima dogovorio da će im on pronalaziti klijente kojima će one pružati seksualne usluge za koje će naplaćivati najmanje 500 eura, od čega će polovicu ili jednu trećinu, ovisno o dogovoru, predavati njemu.

Nakon toga je sa svojih mobilnih telefona i neposredno ostvarivao kontakte s većim brojem zainteresiranih muškaraca koji su od njega tražili žene koje bi im pružale seksualne usluge. Zainteresirane klijente povezivao je sa ženama, dogovarao njihove međusobne susrete i to u prostoru svog salona za masažu, ali i u hotelima, stanovima, na motornim jahtama i drugim lokacijama, ili im je davao brojeve telefona radi izravnog dogovora. Po pruženoj usluzi djevojke bi osobno naplatile iznos koji je s njim prethodno dogovoren te bi mu novac predale, a dio su zadržavale za sebe. Tako je Nebojša P. zaradio najmanje 100 tisuća kuna.

Okrivljenu S. S. tereti da je od ožujka 2011. do lipnja 2011. godine na području Zagreba i u drugim gradovima u Hrvatskoj s više ženskih osoba zainteresiranih za pružanje seksualnih usluga uz naplatu dogovarala da će im pronalaziti klijente. Potom je stupala u kontakt sa zainteresiranim muškarcima koji su od nje tražili seksualne usluge želeći pri tome da ona sudjeluje, ali i da dovede još najmanje jednu ili više drugih ženskih osoba koje bi im pružile seksualnu uslugu uz naplatu. Nakon toga je, kako bi osigurala svoj angažman i korist, odlazila s angažiranim ženskim osobama na dogovorena mjesta gdje su pružale seksualne usluge koje su naplaćivale između 500 i 3500 eura. Ona je taj novac najčešće preuzimala od klijenata te isplaćivala ostale žene. S. S. je tako zaradila najmanje 25.500 kuna.

Okrivljenu M. T. K. tereti se da je od travnja 2011. do lipnja 2011. godine u Zagrebu, želeći ostvariti nepripadnu materijalnu dobit, u dogovoru sa ženskom osobom koja je trebala pružati seksualne usluge muškarcima koje će joj M. T. K. uputiti, stupala u kontakt s više muškaraca radi pružanja seksualnih usluga, određivala cijenu tih  usluga te dogovarala s korisnicima usluga vrijeme i mjesto susreta ili im prosljeđivala broj te ženske osobe. Zatim je žena pružala seksualne usluge i naplaćivala ih od 300 do 500 eura, a novac su dijelile.

Također je se tereti da je 14. srpnja 2011. u Zagrebu, u stanu u kojem boravi, držala jednu PVC-vrećicu s oko 0,5 grama kokaina.

Nebojša P. i M. T. K. zadržani su u pritvoru, a Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo je da im se oduzme sav novac što su ga zaradili podvođenjem.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 52

BI
bilikamen
19:56 18.07.2011.

dolores da je prijavio firmu, sigurno bi dobio i poticaje, barem od ove vlade.

BA
bandido
00:00 19.07.2011.

Nebojsa P(aunovic). Je da a brat mu je Djordje. A tata im bio oficir JNA. Ipak je Franjo ucinio i malo dobra za tu Hrvatsku kad je lifrao to, malo dalje. Al eto ostalo jos... I \'radi\'...

DA
dahna
18:57 18.07.2011.

ako je zaradio samo 100.000,00 kuna onda i nije puno radio...50-tak klijenta.....za godinu dana....ili ne navode u kojem periodu.....