OBJAVIO FOTOGRAFIJE

Španjolski vojnik traži djecu iz Mostara s kojom se slikao tijekom rata: 'Javite se ako ih poznajete'

Foto: Salvador Andrés Peláez
Španjolski vojnik traži djecu iz Mostara s kojom se slikao tijekom rata: 'Javite se ako ih poznajete'
13.01.2022.
u 14:36
Svoju molbu s fotografijama objavio je na Facebook stranici Bosnia Veterans
Pogledaj originalni članak

Bivši španjolski vojnik Salvador Andres Pelaez, koji je kao dio snaga UNPROFOR-a bio u Bosni i Hercegovini u vrijeme rata, moli za pomoć pri pronalasku djece s kojom se slikao 90-ih godina u Mostaru.

Svoju molbu zajedno s fotografijama objavio je na Facebook stranici Bosnia Veterans.

"Bio sam stacioniran u SPABAT (Španjolski bataljon) UNPROFOR-a s AGT MADRID između rujna 1993. i travnja 1994. godine u odredima Dračeva, Mostara i Jablanice. Slike koje vam prikazujem prikazuju niz djece s kojima sam dijelio mnoge dane igre i malo zabave koju sam im mogao pružiti u djetinjstvu. Volio bih znati poznaje li ih netko od vas. Bio sam u Mostaru 2018., 25 godina nakon misije, ali ih nisam locirao, jako bih volio da sam ih mogao locirati. Ako ih netko zna ili prepoznaje, javite se. Veliki zagrljaj za sve vas koji ste služili pomažući da ustrajete u miru u tom ratu", poručio je.

 

Foto: Salvador Andrés Peláez

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AU
austrougarskigeneral
17:51 13.01.2022.

tko zna gdje su sada su vec momci cure mozda ih pronade

KR
Krotila
14:50 13.01.2022.

Baš je naša pravo vrime.