LEGALNO?

Špijunski software u slobodnoj prodaji!

Foto: Stealthbot
Špijunski software u slobodnoj prodaji!
06.02.2010.
u 14:43
Želite nekom za 5 sekundi u PC ubaciti programe koji će špijunirati sve što se na računalu radi, a koji su nevidljivi za anti-špijunske programe? Za to vam je dovoljno 150 dolara
Pogledaj originalni članak

Data nano iBoti za samo 5 sekundi s USB sticka krišom priključenog u računalo ulaze u sustav i snimaju sve: zaporke, chatove, fotografije, sve posjećene stranice na internetu... Ne ostavljaju nikakav trag i ne može ih uočiti većina antišpijunskih programa.

Ne, ni mi ne znamo zašto slobodna prodaja takvih stvari nije zakonom ograničena; teško je povjerovati svojim očima, ali na SkyMallu se zbilja prodaje dotična stvarčica, koja čak nije pretjerano skupa - 149 dolara i 95 centi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

OB
-obrisani-
13:29 07.02.2010.

Obezbjedite si mjesecne prihode za samo par sati na netu www.zvoxx.ws

ZA
Zagrebas
18:06 07.02.2010.

Ljudi, dajte shvatite, windowsi su ranjivi na ovakve stvari uglavnom zbog default postavki vasih korisnickih racuna. Skoro nista od toga ne bi radilo da nakon instalacije otvorite limited account pod kojim cete sve raditi (a programe instalirati kroz run-as ili iskljucivo kroz administratorsi account) i podesite dopustenja da ni u kojem slucaju ne mozete pisati po disku izvan svog od sistema dodijeljenog direktorija (podesi se nakon sto iskljucite simple file sharing). Problem kod toga je da Microsoft prodaje namjerno okljastrene verzije koje ne mogu podesavati ACL-ove (ta dopustenja, neka oni koje zanima googlaju NTFS ACL) iz sucelja, tj. home verzije su namjerno sigurnosno okljastrene kako se ljudi ne bi mogli zastititi.

OB
-obrisani-
12:07 08.02.2010.

Zbogom internet bankarstvu!