Kolumna

Sramota! Zagreb je posljednji grad u Hrvatskoj koji se odužuje velikanu 
dr. Franji Tuđmanu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sramota! Zagreb je posljednji grad u Hrvatskoj koji se odužuje velikanu 
dr. Franji Tuđmanu
20.02.2016.
u 08:19
U vrijeme Domovinskog rata Pupovca je od kazne za ratnohuškačku propagandu spasio Tuđman
Pogledaj originalni članak

Subota 13. veljače

Ranko Ostojić izabran u sklopu Mostovih reformi

Kraj tjedna obilježio je i kraj spora o bivšem SDP-ovu ministru Ranku Ostojiću, koji je ipak, zahvaljujući glasovima Mosta, izabran za predsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Mošćani su pak na Facebooku objasnili kako su glasovali za SDP-ova kandidata samo zato što po zakonu to mjesto pripada oporbi. Inače, drže da je Ostojić, čija je “retorika primjerenija uličarima”, pravi predstavnik SDP-a koji je Milanović pretvorio u “hordu huškača koji znaju samo sijati mržnju i podjele i vrijeđati”. Zasad Ostojić nema mogućnosti da im se osveti rascjepljenjem glave kako je to njegova policija u Vukovaru učinila branitelju Darku Pajčiću, koji je doskora od posljedica te surovosti umro, ne može ih ni prisilno poslati u ludnicu kao Marka Franciškovića, a ne može ni uhićivati uz pomoć britanskih obavještajaca. Jedino bi im možda još mogao podmetnuti svastiku. A svakako će ući u povijest: umjesto da mu se zbog ubojstva branitelja, prisilne hospitalizacije političkog protivnika i teške povrede hrvatskog suvereniteta dovođenjem na sjednicu Račanove Vlade londonskog špijuna radi potrage za Gotovinom stave lisičine na ruke, izabran je na značajnu dužnost u Saboru. U sklopu Mostovih reformi!

Nedjelja 14. veljače

Gle tko to govori o govoru mržnje i nesnošljivosti

Neumorni “remetilački faktor” Milorad Pupovac poslao je pismo predsjednici u kojem je upozorava na porast nesnošljivosti i govor mržnje u Hrvatskoj. Na taj Pupovčev servis predsjednica je uzvratila razornim reternom bolje nego Đoković. Podsjetila ga je među ostalim na to da je nesnošljivost porasla prije ove vlasti, a pridonosile su joj i njegove “Novosti” izrugivanjem hrvatskoj himni. Pupovac je naglasio kako ga na ulici pljuju i uzvikuju “Za dom spremni!”, što nije doživljavao ni u “najgorim ratnim godinama”. Trebao je dodati – unatoč tome što sam tada izjavljivao kako je pokršteno 11.000 srpske djece, ali me je od kazne za tu ratnohuškačku propagandu spasio Tuđman. Naravno, Pupovac igra u paru s prijateljem Nikolićem koji, slijedeći ga, izjavljuje kako se u Hrvatskoj među Srbima “širi osjećaj ugroženosti”. Trebao je dodati – nastavite li, opet ću s oružjem kao četnički vojvoda doći u Hrvatsku kao i u ratu, kad sam spašavo Pupovčevu djecu od pokrštavanja.

Ponedjeljak 15. veljače

Koja grozna družina hrvaškega premierja!

Iz dana u dan vidimo kakav je očaj obuzeo gubitnika Milanovića koji je ludovanjem u četiri godine srozao do dna hrvatsko gospodarstvo, zemlju zadužio neusporedivo više nego bilo tko prije njega i na iseljavanje natjerao “pola Hrvatske”. Ali može se tješiti time da je očaj obuzeo i brata mu Krešimira koji je ludovao ucjenama i prijetnjama u Ministarstvu financija i Hrvatskom državnom arhivu a sada je bankrotirao te državu (Finu) moli da njegovoj tvrtki oprosti 15 milijuna kuna duga. No možda je od svega što su braća Milanović učinila moralno najbjedniji jedan zajam o kojem se naveliko pisalo i govorilo i u Sloveniji. Na primjer, prije tri godine RTV Slovenije i Slovenske novice objavili su da je, dok Hrvatska tuži Ljubljansku banku zbog duga njezinim štedišama, “družina (obitelj, op. M. I.) hrvaškega premierja Zorana Milanovića v odličnih odnosih s frankfurtsko podružnico NLB-ja (nasljednice Ljubljanske banke, op. M. I.), koja je “leta 2007. odobrila 3,2 milijona evrov kredita podjetju ki ga vodi Milanovićev brat”. Koja grozna družina!

Utorak 16. veljače

SDP postavio vodstvo HRT-a “koji radi za HDZ”

Zoran je Milanović, govoreći o HRT-u, izjavio kako misli da “HRT radi za HDZ”, da “često radi poluprofesionalno”, ali “to ne znači da bi tamo radio čistke” te će se usprotiviti HDZ-ovu “utjerivanju straha u kosti”. Kao što sve izvrće, kao što neuspjehe svoje vlasti prikazuje kao uspjehe, kao što govori da oni koji idu u Bleiburg žale za Pavelićem i Luburićem a u Bleiburgu su bili i on i Ivica Račan (zakleti ustaše!), kao što je prije izbora rekao da bi, da glasuje, papa Franjo glasovao za njega a ateist je te je djeci zabranio da idu na vjeronauk, kao što druge optužuje za udbašenje a sam je zakonom htio zaštititi udbaške ubojice, itd., tako je i izvrnuo i stanje na HRT-u koji “radi za HDZ” premda je tamo sam postavio vodstvo i urednike! Nedavno sam spomenuo podatak da je u nekoliko dana na početku njegove vlasti na HTV-u smijenjeno više od 40 urednika (i lijevi su novinari tada pisali o “bartolomejskoj noći na HRT-u”), a danas čitam kako ga je na to podsjetio i HDZ u priopćenju koje je potpisao glasnogovornik stranke Ivan Jabuka, koji je tada i sam smaknut. Bez dokaza i suđenja – u stilu Bleiburga.

Srijeda 17. veljače

Je li Glavašević kršenjem zakona prekršio zakon

Bivši pomoćnik bivšeg ministra branitelja Bojan Glavašević priznao je da je, uz odobrenje ministra, skinuo krovni nosač sa službenog automobila i premjestio na svoj te ga privatno koristio tjedan dana. Pa ipak, on će pitati USKOK je li očito što je očito, je li kršenjem zakona prekršio zakon. Koliko god ta mala krađa bila nevažna, i što god USKOK odgovorio, on je okaljao svoj obraz i uspomenu na legendarnog oca. Ali je afirmirao uspomenu na jedan svoj govor u Vukovaru u kojem je jednako tako okaljao hrvatske branitelje, pa ćemo ga, prilagođenoga ovom slučaju, citirati: “Kako to da hrvatski dužnosnik, civilni pomazanik u miru s hrvatske strane, sin heroja Domovinskog rata, boluje od malignih bolesti, od sitne lopovštine, a pripada populaciji koja je pobijedila na izborima, koja putem zakona ostvaruje mnoga prava, uključujući i goleme plaće? Kako to da ta populacija boluje od pohlepe za onim što je državno a ne njezino? S druge strane, imamo korpus populacije, goleme, obespravljene i do bijede osiromašene, a nema prava i ne boluje od džeparenja države, barem koliko mi znamo?”

Četvrtak 18. veljače

Ima li Leković vremena za potporu Peratoviću


Nezavisni novinar Željko Peratović fizički je napadnut i prijetilo mu se smrću, pa je podnio kaznenu prijavu DORH-u i zatražio potporu Hrvatskog novinarskog društa. No predsjednik HND-a Saša Leković i Vesna Alaburić, vodeća odvjetnica u Centru za zaštitu slobode izražavanja, čiji je HND osnivač, na njegove su se molbe i upozorenja oglušili, pa je on ovih dana istupio iz te novinarske udruge. Treba ga razumjeti. Ali treba razumjeti i Lekovića. Osim što svaki dan piše priopćenja u kojima ili napada novu vlast ili štiti novinare koji se izruguju hrvatskoj državi, hrvatskoj himni i Domovinskom ratu, on je i profesor na beogradskom Univerzitetu Singidunum. Univerzitetu koji je poznat i kao jugofilsko-masonsko okupljalište, na kojem je lani veliki meštar Velikog orijenta u Parizu Daniel Keller održao predavanje o tome kako su masoni stvorili Jugoslaviju, te obećao da će pomoći i Srbiji da uđe u EU. Keller je i u srodstvu s četnicima, među čijim je osnivačima bilo podosta masona, pa je od njih preuzet i četnički simbol – lubanja i dvije prekrižene kosti. Teško je Lekoviću istodobno odraditi posao u tako zahtjevnom miljeu i gubiti vrijeme na trivijalnostima kao što je potpora ugroženim kolegama poput Peratovića.

Petak 19. veljače

Pokušaj iskupljivanja 
za besramnost 


Napokon i to! Zagreb bi se uskoro novim imenom zračne luke mogao iskupiti za besramnost s kojom se – da se ne bi zamjerio jugonostalgičarima kojima se okružio (kao što se okružio ulizicama svih političkih boja) – Milan Bandić godinama bori protiv promjene naziva Trga maršala Tita i s kojom je jednu ledinu gdje nema nijednog kućnog broja i gdje psi zapišavaju stabla nazvao po Tuđmanu. Štoviše, obećao je: “Tu ćemo sagraditi najljepši trg s najvećim spomenikom Tuđmanu”. Poput onog četnika Vučurevića koji je rekao kako će “sagraditi još stariji Dubrovnik”, zaboravio je da je najljepše trgove davno sagradila povijest. Dakle, u proceduri je prijedlog da se Tuđmanovim imenom nazove zagrebačka zračna luka, koja je i simbol nove, moderne, s cijelim svijetom povezane Hrvatske. Koja sramota! Zagreb će biti valjda posljednji grad u Lijepoj Našoj koji se na taj način odužuje jednom velikanu, ali zato ima “najljepše fontane” kojima je jedan kamenjarski primitivac, podižući čas lijevu čas desnu nogu, zapišao metropolu kao svoj prostor.

>> Evolucija kao nepovrediv mit i ljevičarska svetinja u koju se ne smije dirati

>> Hoće li se suditi Milanoviću, Ostojićima i drugima zbog odvođenja zdravih ljudi u ludnicu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

GZ
Grm.zg
08:45 20.02.2016.

Ivkošiću, piši i kako su se obogatile i ostale "družine", primjerice Tuđmanova, Karamarkova i cijeli niz ostalih parajlija iz HDZ-ja...

HV
h v
21:29 13.03.2016.

da, kad dobiju aerodrom zrinski, frankopan, stj radic, mazuranic, onda zasto ne bi suvremeni pricekali, ak nesto vrijedi u povijesti, vrijedilo bu i za sto godina..

JO
jozomali
17:16 20.02.2016.

Ivkošiću....kad se baviš "istinom" napiši sve što znaš o 700 miljuna dolara koje su ostale Tu.đma.novima....nekim čudom!....kako meni takvo nešto nije ostalo?....napiši sve što znaš o ideji 200 bogatih obitelji....o stališima! (društveni staleži).....napiši sve što znaš o nakaradnom vođenju države umjesto u blagostanje! Tuđman je izuzetno dobro vodio zemlju kroz ratni period i očajno kroz mir!.......točka