Tenzije ne jenjavaju

Srbi sa sjevera Kosova najavljuju građanski neposluh i prosvjede

Foto: 'MARKO DJURICA'
Srbi sa sjevera Kosova najavljuju građanski neposluh i prosvjede
05.03.2012.
u 19:30
Pregovori o rješavanju takozvanih tehničkih pitanja između Prištine i Beograda vođeni su i bit će nastavljeni bez dogovora s narodom čiju sudbinu određuju – smatra predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća sjevernog Kosova Milan Ivanović
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća sjevernog Kosova Milan Ivanović poručio je kako će Srbi na području četiriju općina na sjeveru Kosova bojkotom dogovora iz Bruxellesa, barikadama i općom građanskom neposlušnošću istrajati u stavu da očuvaju svoj opstanak u sastavu matične države Srbije, javljaju agencije. On je uvjeren i da "poguban" plan o formiranju kosovske općine Sjeverna Mitrovica neće biti ostvaren.

– Vlada Hashima Thaçija i njezini mentori ne mogu naći kriminalce koje će rasporediti na dužnosti u službi kosovske neovisnosti i potlačivanja Srba. Nažalost, pregovori o rješavanju takozvanih tehničkih pitanja između Prištine i Beograda vođeni su i bit će nastavljeni bez dogovora s narodom čiju sudbinu određuju, uz kršenje Ustava i zakona, zaobilaženje državnih institucija, svođenje na veoma uzak krug ljudi kojima je jedini cilj ulazak u Europsku uniju kao alibi za promašaje i izdaju srpskih nacionalnih i državnih interesa – kaže Ivanović i upozorava na nastavak kontinuiteta komadanja Srbije i izdaje srpskih interesa na Kosovu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

OB
-obrisani-
19:39 05.03.2012.

Ovim srbekima nikad dosta packi....... A sto se tice svih tih guma na slici ,bilo bi im pametnije da ih postave na traktore. Trebat ce im...

OB
-obrisani-
23:34 05.03.2012.

Ja bih da sam na njihovom mjestu odmah kolektivno iselio sa sjevera Kosova i otišao na jug Srbije, pa evo albancima cijelo Kosovo neka im ga. Pa ako ih još i muslići poćnu zahebavat na Sandžaku, tako bih isto iselio. Pa onda ako bi se sve to ponovilo u Vojvodini, bogami bi se isto tako iselio, nebi sigurno do da me neko tako provocira.

CA
canadakrk
06:35 06.03.2012.

jedino kod srba revolucija traje 21 godinu