Srbija

Beograd: Uvest ćemo kontramjere na hrvatske takse

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Beograd: Uvest ćemo kontramjere na hrvatske takse
01.08.2017.
u 11:44
Veljko Odalović rekao je da je hrvatska mjera o uvođenju taksi samo naizgled administrativne prirode
Pogledaj originalni članak

Generalni tajnik Ministarstva vanjskih poslova Srbije Veljko Odalović rekao je da Srbija, nakon što je Hrvatska blokirala uvoz srpskih proizvoda povećavanjem taksi, mora poduzeti kontramjere kako bi se pronašlo rješenje u obostranom interesu.

- Nažalost, s vremena na vrijeme nama se raznim administrativnim i nekim drugim mjerama šalju poruke koje sigurno ne idu u susret i u prilog našim željama da kvaliteta naših odnosa s Hrvatskom podižemo na viši nivo, rekao je Odalović dodajući da je hrvatska mjera o uvođenju taksi samo naizgled administrativne prirode.

Pojasnio je kako je Hrvatska proširila spisak voća i povrća koje mora proći fitosanitarni nadzor na granici ako dolazi iz trećih zemalja, u koje se ubraja i Srbija, i odredila takse koje su 22 puta više od dosadašnjih.

 - Vjerujem da ćemo kontramjerama, koje moramo poduzeti, dozvati ih da sjednemo i porazgovaramo i da nađemo rješenje gdje će biti interes za protok i naše robe u Hrvatskoj i hrvatske i robe svih drugih zemalja na našem prostoru, istaknuo je Odalović.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 40

EL
EldersRealm
12:01 01.08.2017.

Zali se EU komisiji, to su njihove fitosanitarne mjere. Nek vam oni plate za njih ili uvozite preko Madjarske u Hrvatsku, sigurno je kod njih puno jeftinije.

Avatar Beograđaninn
Beograđaninn
14:40 01.08.2017.

neću se petljati u politiku . ali ako gledamo sa ekonomske strane u Srbiji ima više Hrvatskih proizvoda nego Srpskih proizvoda u Hrvatskoj. u svakom slucaju za nijednu kompaniju nije dobro da suzava svoje trzište . ujedno takve se stvari odražavaju na radničku klasu i višak radnika . budite malo realni . kome mi mozemo m ii vi izvozimo da necemo u nemacku slucajno . ne budite smesni i boli uvo evropu za nasa trzista , oni bi voleli da propadne sve pa da nam oni prodaju svoju hibridnu hranu (i nama i vama). realno kras i podravka( sa svojim kompanijama) 30-40 % svoje proizvodnje izvozi u srbiju . ako skines to onda skini odma i 40% radnih mesta

DE
desperadikus
12:15 01.08.2017.

U Srbiji su marketi puni Hrvatske robe gleda se cena i kvalitet. pik sunka, carnex sunka plazma ti ber keks, imlek iogurti jana voda knjaz voda samo cena. Recimo ne svidja mi se Ka plus robna marka.