Prosvjed u Beogradu

Srbijanski dužnici CHF kredita traže donošenje zakona o konverziji po uzoru na hrvatski

Foto: Efektiva
Srbijanski dužnici CHF kredita traže donošenje zakona o konverziji po uzoru na hrvatski
30.11.2015.
u 09:44
Najavili su i štrajk glađu do ispunjenja njihovih zahtjeva.
Pogledaj originalni članak

Beogradski prosvjed dužnika u CHF kreditima  održao se u subotu 28.s tudenog. Organizaciju je preuzela udruga Efektiva, koja okuplja CHF dužnike u Srbiji, kao što u Hrvatskoj te dužnike okuplja Udruga Franak. Na prosvjedu je bilo više stotina dužnika, a u znak podrške sudjelovali su i predstavnici Udruge Franak.

Efektiva traži od vlasti u Republici Srbiji da se donese zakon sličan hrvatskim zakonima o konverziji CHF kredita. Razgovori u Srbiji na tu temu su započeti, ali nema još konkretnih pomaka. Dužnici u Srbiji najavili su i štrajk glađu do ispunjenja njihovih zahtjeva. Goran Aleksić je uime Udruge Franak pozdravio skup i njegov govor bio je popraćen aplauzima nazočnih prosvjednika. Predstavnici Udruge Franak srdačno su dočekani i osjetila se zahvalnost nazočnih prosvjednika za čin podrške njihovim naporima.  

>> Banke o nadoplatama moraju postići sporazum s dužnicima

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.