PRIHVATIO POZIV

Srbijanski ministar vanjskih poslova ide u posjet Lavrovu u Moskvu

Foto: Russian Foreign Ministry/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Nikola Selaković
Foto: Reuters/PIXSELL
Sergej Lavrov
Foto: Russian Foreign Ministry/REUTERS
Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov meets with Bahrain's Foreign Minister Abdullatif Al Zayani in Manama
07.06.2022.
u 12:50
Srbija je sa velikim zadovoljstvom i očekivanjima prihvatila poziv Lavrova da Selaković posjeti Rusiju, objavio je ruski veleposlanik u Beogradu
Pogledaj originalni članak

Srbija je prihvatila poziv šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova da srpski ministar vanjskih poslova Nikola Selaković posjeti tu Rusiju, piše Nova.rs. 

- Srbija je sa velikim zadovoljstvom i očekivanjima prihvatila poziv Lavrova da Selaković posjeti Rusiju. Predsjednik je dao uputstva da se organizira posjet - rekao je Bocan Harčenko, ruski veleposlanik u Beogradu.  

Podsjetimo, posjet Sergeja Lavrova Beogradu bio je planiran za 6. i 7. lipnja, tri dana prije posjeta njemačkog kancelara Olafa Scholza. Bugarska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora, zemlje koje okružuju Srbiju, zatvorile su svoj zračni prostor za službeni zrakoplov kojim je ruski diplomat trebao u ponedjeljak doputovati u srbijansku prijestolnicu.

Kremlj je u ponedjeljak objavio da smatra "neprijateljskom akcijom" potez triju zemalja da zatvore svoj zračni prostor i spriječe ruskog ministra vanjskih poslova da otputuje u Srbiju. Direktor ruske svemirske agencije Dmitrij Rogozin zaprijetio je ponedjeljak trima državama da bi ih Rusija mogla gađati balističkim raketama “Sarmat”, nakon što su zabranile prelet zrakoplova kojim je ruski ministar vanjskih poslova trebao stići u Beograd.

VIDEO Lavrov bjesni zbog propalog puta u Srbiju: Dogodilo se nešto nezamislivo, ovo je uznemirujuća akcija

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

B2
bordon 2
13:33 07.06.2022.

Vučić se preračunao. Mislio Ruse lagati ko što laže Srbe. Njegovi su šefovi na zapadu. On vrlo dobro zna koliki korist ima od zapada, ekonomsku naravno, a koliku će imati ili ima od Rusa. I sad ga Lavrov zove u Moskvu , a on šalje " ovoga". Bit će nemojte se slučajno igrati sa nama.

Avatar Mudlin
Mudlin
13:25 07.06.2022.

A kaj dela mađarski ministar? Slovenski, crnogorski, talijanski ministri...? Aha, da, pa mora se Hrvate "informisati" jedino o komšijama, susjedi nisu bitni. I plaća u HRVATSKIM kunama, kaj ne?

SV
Sveznadar
13:11 07.06.2022.

Srbija je odabrala svoj put, jer je jedino mogući. Previše je ovisna o Rusiji da bi se mogla izvući.