Evakuirali školu

Srednjoškolcima zbog lažne dojave prijete tri godine zatvora

Srednjoškolcima zbog lažne dojave prijete tri godine zatvora
15.04.2010.
u 18:36
Ovo je već peti ili šesti takav slučaj u posljednjih nekoliko godina, kaže ravnatelj Industrijske škole u Slavonskom Brodu Zvonimir Petranović.
Pogledaj originalni članak

Zbog bezazlene dječije igre tristotinjak učenika prve smjene slavonskobrodske Industrijske škole u srijedu oko 10.20 sati moralo je biti evakuirano zbog telefonske dojave da je u školi postavljena eksplozivna naprava.

Vrlo su brzo na mjesto događaja stigli polcijski pirotehničari i za svega nekoliko minuta ustvrdili da nema mjesta panici jer nikakve eksplozivne naprave u školi nema. Sve to je, naime, bio plod “igre” dvojice 15-godišnjih učenika prvog razreda te škole, koji su, doznajemo od školskog ravnatelja Zvonimira Petanovića, policiju o “bombi” obavijestili s jednog od svojih mobitela.

– Naravno da oprez i strah u takvim situacijama ne treba isključiti. Nije prvi put da nam se to događa, u zadnjih nekoliko godina to je peti ili šesti takav slučaj, a sličnih je “bombi” bilo u još nekim brodskim srednjim školama. Momci su se valjda ponadali da će na taj način nastava biti prekinuta na dulje vrijeme, ali su se prevarili u procjeni – kaže ravnatelj Industrijske škole.

Nakon što su identiteti maloljetnih “dojavljivača” utvrđeni, policija je s njima obavijesni razgovor obavila uz nazočnost njihovih roditelja. Oba 15-godišnjaka Općinskom će državnom odvjetništvu za mladež biti kazneno prijavljena, a njihova ih igra može odvesti čak i u zatvor.

- Zbog širenja lažnih i uznemirujućih glasina dječacima čak prijeti zatvorska kazna od tri mjeseca pa do tri godine, a o mogućim sankcijama njihovim roditeljama odlučit će Općinsko državno odvjetništvo za mladež – kaže glasnogovirnica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.