IMA I TOGA

Srušio suhozid pa strojem iskopao 10 stabala maslina. Policija našla i njega i ukradene masline

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
Tenisači zasadili 50 sadnica maslina u Petrčanima
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Brijuni: Brnje maslina na jednom od najstariji stabala na Mediteranu
29.04.2021.
u 13:25
S građevinskog zemljišta 33-godišnjak je otuđivao raznu građevinsku opremu, alate i materijale
Pogledaj originalni članak

Da lopovi svašta kradu, nije neka novost, pa su se tako nekima od njih na meti našle i masline. A pulska policija priopćila je da je otkrila dvojicu takvih kradljivca, pa je za pet krađa prijavila 33-godišnjaka, koji je kako se sumnja, jednu od tih krađa počinio i s 39-godišnjakom.

Mlađeg muškarca se sumnjiči da je u  prvoj polovini ožujka, uz pomoć radnog stroja, srušio suhozid na poljoprivrednom zemljištu u Prodolu, a potom je iskopao i otuđio deset stabala višegodišnjih maslina, čime je oštetio 65-godišnjakinju za više desetaka tisuća kuna. Policajci su čak uspjeli pronaći i ukradene masline i vratiti ih vlasnici.

Utvrđeno je i kako je 33-godišnjak od kraja veljače do početka ožujka otuđio drvenu građu s poljoprivrednog zemljišta na području naselja Manjadvorci te je time oštetio 46-godišnju vlasnicu za više tisuća kuna. U čak tri slučaja meta napada mu je bilo jedno građevinsko zemljište u okolici Vodnjana, a u jednom slučaju zajedno s njim bio je i 39-godišnji muškarac.

S građevinskog zemljišta 33-godišnjak je otuđivao raznu građevinsku opremu, alate i materijale te je tako oštetio pravnu osobu iz Pule i 51-godišnjaka za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Osumnjičeni 33-godišnjak je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok se kaznena prijava protiv 39-godišnjaka podnosi nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. 

 

Nakon pandemijskog koncerta pred 5.000 ljudi u Barceloni, samo šest osoba zarazilo se koronom!


 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MX
Mister X
14:01 29.04.2021.

konačno da i narod shvača što je oduzetništvo pod nazivom podu-zet ništvo . grbi stvaraj kapital , ako ne gledju i ne sekirju se decenijama za stotine miljuna ćemu se brinuti i sekirat ... Država "ženskog roda " treba ju doibro jer i ona nas ; ko na primjer veselo muški perfidno oduzima otima i kruvima i nedužnima zna sna se . kažanjava ( za one koji neznaju i Premijera svog stavljaju na čućavac sa bolesnom nogomi štakama da se zatvorski ćuvari mogu smijati i uživati u takvim prizorima - jer Eu ta naša majka koja nam zakone daje i određuje to priređuje balkančerosima . Sada gle evo policije i našala masine i ukradene kupine . Ako smo pošteni isplati se i to svakodnevno i na svakom mjestu . Dokaz Koliko se kazne dobije za 150. miljuna kujnaili nebitno idemo 6 godina Sada asko suci nisu korumpirani koliko je kazan za štetu privatnu ne državi . da vas ne mučim ta podmukla moja domovina iakosm prvi podneo prijavu krivičnu za privaru u visini tada 60.000 DEM (prije i 13. 000 Dem sam dvao za suđenja sa nagradama odvjetniku skoroi 12 godina umire nhglo ... rezultat je bio presuda kurve mačehe dupla zastra ...u korist mafije .............. da se vratim na ovo tu ako bude kazna veča od 1000 kuna i vračanje maslina dokaz d nekorumpitrani kadkada se oduče i za poštenije presujde u odnosu na moj i tada još 300 prevrenih od nečijih igrača sa vrha kako se vra i zgrće para - zakonski sve da se razumijemo što i je katstrofa za žrtve .