Pomozimo!

Štakori nam noću ne daju mira, strah me da mi ne izgrizu djecu

Štakori nam noću ne daju mira, strah me da mi ne izgrizu djecu
24.01.2011.
u 16:54
Pukotine popunjavam onim što mi se nađe pri ruci, uglavnom papirom i bataljuškama, ali opet oni sebi pronađu put – kaže Dragica, koja najviše strahuje za svoju djecu
Pogledaj originalni članak

Više od pola stoljeća stara kućica na periferiji Posavskih Podgajaca izgrađena od ćerpiča i blata s tri male prostorije, od kojih je u jednoj prije držana stoka, dom je samohrane majke Dragice Anić i njena četiri sina.

Žive od 1700 kuna

Ruševno je to zdanje bez vode i kupaonice, a katastrofalne uvjete življenja ovoj obitelji još težim čini prava najezda štakora koji svako malo, zbog loše gradnje, naprave rupu u zidu i ulaze u kuću.     

– Ne znam kada sam zadnji put mirno spavala, po cijelu noć samo osluškujem kako mi te napasti rovare kuću. Ujutro kada ustanem imam što i vidjeti – rupe u zidovima i podu, a neki sam dan primijetila da je izgrižen i kauč na kojem spavam! Pukotine popunjavam onim što mi se nađe pri ruci, uglavnom papirom i bataljuškama, ali opet oni sebi pronađu put – kaže Dragica, koja najviše strahuje za svoju djecu.

– Najviše se plašim za sinove, da njih dok spavaju štakori ne ugrizu pa, ne daj Bože, djeca dobiju kakvu boleštinu – kaže Dragica Anić.

Već osam godina, koliko je prošlo od smrti njezina supruga, obitelj preživljava od socijalne pomoći od 1370 kuna i dječjeg dodatka od 340 kuna. Dragica i tri starija sina, doduše s vremena na vrijeme, nešto odrade susjedima, u šumi ili u polju, no rijetko je to i nedovoljno za osnovne potrebe i školovanje najmlađeg sina, a o zamjeni pokidanog pokućstva, istrošenog štednjaka i propalih ležaja nitko od njih i ne razmišlja.

Od nove kuće tek temelji

Bijedu u kojoj Anići žive teško je stoga opisati riječima.

– Dok je Ivan bio živ udarili smo u dvorištu temelje za kuću. Kada je on umro posvetila sam se djeci i, hvala Bogu, podigla ih, ali to je sve što sam mogla. Kada bi barem jedan od njih uskoro dobio neki stalan posao pa da mi se vrati nada da ćemo jednog dana izgraditi novu kuću, s kupaonicom i bez štakora – govori na rubu plača Dragica Anić.

Pomoć obitelji može se uplatiti na račun broj 2340009-3206859488 otvoren u Privrednoj banci Zagreb, a Dragicu Anić se može kontaktirati na telefon broj 099/842-8981.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

ZA
Zagorac
18:27 24.01.2011.

Clanak je toliko glupo napisan da covjek ne zna dal da pomogne il ne? gdje pise koliko god imaju ti sinovi? gdje pise koliko zemlje ima ta obitelj? koliko sam svatio sinovi tj trojica njih je punoljetno! Gospodja kaze da stakori cijelu noc ruju po kuci! koliko ja znam postoji otrov protiv tih stetocina i vecina opcina placa to il ak ne placaju to je dosta jeftino! sto ti sinovi poduzimaju? Nista nije jasno iz ovog clanka!

OB
-obrisani-
19:36 24.01.2011.

eto vidite kako zive HRVATI a oni tamo u Zagrebu dobili JNA stanove besplatno...JNA oficiri.....i njihova djeca....

DU
Deleted user
00:22 25.01.2011.

hehehe \"imate hrvatsku\", yebes kucu