Prosvjed pred Banovinom

Stanari Istarske: Kamioni će nam ugroziti sigurnost. Baldasar: Dobit ćete parking, a kamioni ostaju

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Stanari Istarske: Kamioni će nam ugroziti sigurnost. Baldasar: Dobit ćete parking, a kamioni ostaju
16.04.2015.
u 10:33
Splitske su vijećnike pred Banovinom dočekali prosvjednici, stanari Istarske ulice. Nezadovoljni su jer će sljedeće dvije godine, koliko će trajati gradnja Centra Brač, njihovom ulicom prolaziti građevinska teška mehanizacija.
Pogledaj originalni članak

Splitske su vijećnike pred Banovinom dočekali prosvjednici, stanari Istarske ulice. Nezadovoljni su jer će sljedeće dvije godine, koliko će trajati gradnja Centra Brač, njihovom ulicom koja je do sada bila slijepa, prolaziti građevinska teška mehanizacija.

– Grad je izašao u susret investitoru da potroši manje novca za izgradnju pristupa gradilištu da što prije ubere komunalnu naknadu – kažu prosvjednici koji predlažu da ulaz na gradilište bude iz Zagrebačke i Livanjske ulice. Dočekali su i gradonačelnika Ivu Baldasara.

– Jedino što vam možemo obećati je da ćemo vam o našem trošku osigurati parkirna mjesta nešto niže, ali, što se tiče kamiona, ne mogu ništa napraviti. Većina tereta će prolaziti kroz Livanjsku, a kroz Istarsku će prolaziti tek manji kamioni i miješalice – rekao im je Baldasar, što ih nije zadovoljilo. 

Dio problema je gubitak parkirališnih mjesta, kažu stanari, ali ključni su prometni čepovi koji će se stvarati,.

– Bit će ugrožena sigurnost prolaznika! – tvrde stanari koji su nezadovoljni sastankom dan prije održanom s predstavnikom Grada. Špiro Cokarić, pročelnik za komunalu rekao im je kako drugog rješenja nema.

– Građani će se morati strpjeti! – poručio je Cokarić. 

>> Baldasar se želi riješiti gradskog službenika Lovrića zbog karikature! 

>> Baldasarovo cvijeće na spomeniku HOS-u

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.