Norveška investicija

Statkraft trenutačno u Hrvatskoj ima više od 750 MW kapaciteta solarnih elektrana u razvojnom planu

Statkraft trenutačno u Hrvatskoj ima više od 750 MW kapaciteta solarnih elektrana u razvojnom planu
18.09.2024.
u 07:42
Statkraft, najveći europski proizvođač obnovljive energije, sa zadovoljstvom najavljuje značajan rast svog poslovanja u Hrvatskoj
Pogledaj originalni članak

Statkraft, najveći europski proizvođač obnovljive energije, sa zadovoljstvom najavljuje značajan rast svog poslovanja u Hrvatskoj koji će obilježiti niz projekata u razvoju, tim koji se nastavlja širiti, kao i novi, veći uredski prostori koji su danas otvoreni u Zagrebu. Statkraft trenutačno ima preko 750 MW kapaciteta solarnih elektrana u razvoju diljem Hrvatske, što odražava i potvrđuje njegovu čvrstu predanost tržištu.
Kao tvrtka s bogatim naslijeđem koje datira iz 1895. godine, Statkraft je bio predvodnik u hidroenergiji i najveći je europski proizvođač obnovljive energije.

Foto: Vjekoslav Skledar

Poslovanje Statkrafta obuhvaća hidroenergiju, energiju vjetra, solarnu energiju, plinsku energiju i usluge daljinskog grijanja, a tvrtka igra ključnu ulogu na globalnom energetskom tržištu s prisutnošću u više od 20 zemalja, uključujući – od 2021. – i Hrvatsku.
“Aktivno razvijamo robustan niz projekata solarnih i vjetroelektrana u Hrvatskoj, kao i sustava za pohranu energije. Preseljenje u naše nove i veće prostore označava sljedeću fazu naših aktivnosti, kao i usklađivanje s našom vizijom rasta i održivosti”, rekao je Arnaud Bellanger, direktor Statkrafta za Hrvatsku.
Statkraftovi kapaciteti za razvoj projekata i ambicije u Hrvatskoj dodatno su ojačani akvizicijom Neoenovih hrvatskih operacija i projekata prije nekoliko mjeseci.

“Statkraft trenutačno ima preko 750 MW solarnih elektrana u planu razvoja u Hrvatskoj. Ovo je ambiciozan portfelj projekata koji su trenutačno u različitim fazama izdavanja dozvola, što u konačnici obećava kontinuirani razvoj naših kapaciteta u zemlji u narednim godinama”, rekao je Arnaud Bellanger.
"Zadovoljstvo nam je što nastavljamo širiti svoju prisutnost u Hrvatskoj, na tržištu koje pokazuje velike mogućnosti i prilike za razvoj obnovljivih izvora energije", izjavio je Simen Bræin, viši potpredsjednik Statkraftove europske regije 3 koja uključuje Francusku, Italiju, Albaniju i Hrvatsku.
Stručnjaci i drugi dionici iz hrvatskog energetskog sektora prisustvovali su danas otvorenju novog ureda Statkrafta u Zagrebu. Nakon otvorenja ureda, uslijedilo je poslovno umrežavanje, s kratkim raspravama usmjerenim na trenutačno stanje i općenite izglede hrvatskog energetskog tržišta, kao i šire europske energetske slike.

Foto: Vjekoslav Skledar

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.