žučna rasprava

Stazić: Sto tisuća komunista prešlo je u HDZ, koga ćete lustrirati?

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Stazić: Sto tisuća komunista prešlo je u HDZ, koga ćete lustrirati?
23.02.2016.
u 15:04
SDP-ov zastupnik Nenad Stazić upitao je prema kojim kriterijima i zbog čega bi provela lustracija nad nekime
Pogledaj originalni članak

Govoreći o lustraciji, o kojoj se ponovno otvorilo pitanje u javnom prostoru, predsjednik Hrvatske stranke prava Ante Starčević i potpredsjednik Sabora Ivan Tepeš rekao je kako Hrvatska ima svoje specifičnosti.

– Situacija je takva da imamo procesuirane zločince iz NDH, hrvatski generali morali su svoju nevinost dokazivati na Haaškom sudu, u tijeku su procesi za Grubore, za Loru. No, s druge strane nitko nije odgovarao za desetke tisuća žrtava – od svibnja 1945. do 1990. – Tezno, Goli otok, ubojstva emigranata. Jedini proces koji se vodi je proces u Njemačkoj koji je bivša vlada pokušala minirati – rekao je Tepeš u Studiju 4 i dodao da je njegov stav da je zločinac onaj tko ubije i jednu jedinu osobu.

Dodao je da se o Zakonu o lustraciji nije razgovaralo ni u Domoljubnoj koaliciji ni s partnerima iz Mosta.

SDP-ov zastupnik Nenad Stazić upitao je prema kojim kriterijima i zbog čega bi provela lustracija nad nekime.

– Ako je netko počinio zločin, onda ga treba procesuirati u normalnom pravnom procesu. Hoće li se lustrirati Stipetića, Červenka, Ademija, Agotića, Špegelja? Sto tisuća komunista je prešlo u HDZ – koga ćete lustrirati? – rekao je Stazić.

Na pitanje o suđenju Josipu Perkoviću Stazić je rekao da se boji da bi moglo biti iznenađenja kada Perković u svojoj obrani počne iznositi tko je sve surađivao s Udbom.

>> 'Nismo govorili o Zakonu o lustraciji nego da zločine treba kazniti i procesuirati'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 132

CI
cincokapulicaf
15:16 23.02.2016.

Nije bitno jesu li u SDP-u ili HDZ-u ili bilo kojoj stranci. Hoćemo lustraciju. Ne želimo da nam totalitaristi pričaju o ljudskim pravima, a kamoli da obnašaju neke funkcije.

PL
plahutar
15:16 23.02.2016.

U HDZ su prešli oni komunisti koji su željeli Hrvatsku i stali su sa svima zajedno na branik Domovine!....u SDP-eu su ostali komunisti koji nisu željeli Hrvatsku i koji su napustili sabor kad se trebalo glasati za samostalnu Hrvatsku,promjenili su ime u SDP i danas su komunisti i danas ne žele Hrvatsku ! među njima sta i vi drug Stazić!

Avatar delminium
delminium
16:06 23.02.2016.

stazic zeli reci kako su se braca podijelila po svim strankama pa je u redu da im oprostimo najvece zlocine nad hrvatskim narodom u povijesti. zanimljivi su ovi kriminalci sto ljetuju z a7 kuna