U EUROPSKOM PARLAMENTU

Stier kritizirao Milanovićevu Vladu zbog Lex Perković, a ponovo okrznuo i Ružu Tomašić

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Stier kritizirao Milanovićevu Vladu zbog Lex Perković, a ponovo okrznuo i Ružu Tomašić
27.02.2014.
u 09:43
Strukture iz totalitarizma donijele su antieuropski zakon Lex Perković, kritizirao je u Bruxellesu Davor Ivo Stier
Pogledaj originalni članak

- Strukture iz totalitarne prošlosti još su uvijek utjecajne u Hrvatskoj, one su spremne koristiti svoju moć za donošenje antieuropskih zakona, za manipulaciju javnog mnijenja i za pritisak na pravosuđe - izjavio je HDZ-ov europski zastupnik Davor Ivo Stier u raspravi o europskom uhidbenom i istražnom nalogu koja se u srijedu predvečer vodila na plenarnoj sjednici EP-a u Strasbourgu.

- U tome nisu uspjeli, prvenstveno jer je Europska komisija snažno reagirala u zaštiti pravne stečevine i vladavine prava. Vlasti u Zagrebu su morale odustati od blokade europskog uhidbenog naloga, morale su omogućiti da sudovi, a ne politika, odluče o sudbini bivših dužnosnika jugoslavenske tajne policije. To je bila pobjeda hrvatske pravne države i europskih vrijednosti - dodao je Stier, kritizirajući na taj način hrvatsku Vladu zbog ponašanja u slučaju poznatijem kao "Lex Perković".

U nastavku svoga govora Stier je, čini se, ponovno "okrznuo" i europarlamentarku Ružu Tomašić (HSP AS) jer je spomenuo euroskeptike koji opisom odgovaraju upravo njoj.

- Danas i najveći euroskeptici, oni koji su govorili da je Hrvatska prerano ušla u EU, moraju priznati da bi ubojstva hrvatskih iseljenika ostala nekažnjena da Hrvatska nije 1. srpnja postala punopravna članica - poručio je Stier. Upravo je Ruža Tomašić u nekoliko navrata govorila da je Hrvatska prerano ušla u EU, a Stier je i ranije, tijekom rasprave o napretku Srbije prema EU, koristio rasprave na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta da bi između redaka kritizirao njezine političke stavove.

>>Stier: Kriminalce treba udariti tamo gdje ih najviše boli!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

BI
budimo_iskreni
10:47 27.02.2014.

iako se slažem sa svime što je rekao, zaključiti da je opet govorio o ruži tomašić na temelju ovoga što je rekao je teška glupost! a i da jest govorio o njoj, nije ju ni najmanje ''okrznuo'', već samo konstatirao da ulazak u eu ima i prednosti kao što je mogućnost suđenja perkoviću.

Avatar Topgen
Topgen
10:41 27.02.2014.

Konacno jedna prava oporbena akcija. EU nam je jedina nada da se izvucemo iz ove nesrece u kojoj smo sada.

Avatar Carrera
Carrera
10:51 27.02.2014.

bravo Stier, svaka riječ ti je na mjestu