tajni dokumenti

Stigao odgovor iz Srbije na navode da šalju oružje Kijevu: 'To je laž, žele nas uvući u sukob'

Foto: Ministarstvo odbrane i vojske Srbije/ATA Images/PIXSELL
Beograd: Obilježen Dana Vojnomedicinske akademije i 179. godišnjica njenog rada
Foto: Ministarstvo odbrane i vojske Srbije/ATAImages
Niš: Ministar Miloš Vučević obišao 63. padobransku brigadu
Foto: Amir Hamzagic
Srbija: Zajednička taktička vježba s borbenim gađanjem "Vatreni štit 2022" u Pasuljanskim livadama
12.04.2023.
u 09:46
Srbija je prema navodima u dokumentima odbila pružiti obuku ukrajinskim snagama, ali se obvezala poslati oružje ili ga je već isporučila. Također se navodi da Srbija ima političku volju i vojnu sposobnost opskrbljivati Ukrajinu oružjem u budućnosti. Vrlo brzo je stigao odgovor iz Srbije.
Pogledaj originalni članak

Curenje povjerljivih vojnih dokumenta koji su objavljeni na društvenim mrežama uzbunilo je američke službe koje nastoje otkriti izvor koji je dokumente pustio u javnost. Još uvijek se vode polemike o njihovoj autentičnosti. Navodno je i u dokumentima podatak da je Srbija, jedina zemlja u Europi koja je odbila sankcionirati Rusiju zbog njezine invazije na Ukrajinu, pristala isporučiti oružje Kijevu ili ga je već poslala. Srbija je prema navodima u dokumentima odbila pružiti obuku ukrajinskim snagama, ali se obvezala poslati oružje ili ga je već isporučila. Također se navodi da Srbija ima političku volju i vojnu sposobnost opskrbljivati Ukrajinu oružjem u budućnosti. Vrlo brzo je stigao odgovor iz Srbije.

"Po tko zna koji put je objavljena laž da Srbija prodaje oružje Ukrajini. Nekome je očigledno cilj destabilizirati našu zemlju i uvući je u konflikt u kome nećemo sudjelovati", kazao je ministar obrane Srbije Miloš Vučević, javlja B92

"Više od deset puta smo to demantirali i evo, učinit ćemo to opet. Srbija nije prodavala, niti će, oružje ukrajinskoj ili ruskoj strani, niti zemljama u okruženju tog konflikta. Nekome je očigledno cilj uvući Srbiju u taj sukob ali mi se dosljedno držimo naše utvrđene politike", kazao je.

Vučević je kazao da Srbija prodaje oružje trećim stranama, koje su daleko od sukoba i nemaju nikakve veze s njim.

"Ponavljam, Srbija nije slala oružje Ukrajini i sve što je objavljeno na tu temu su neistinite spekulacije", rekao je Vučević.

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

TO
tolitol
10:26 12.04.2023.

Prošle godine u Grčkoj je pao ukrajinski zrakoplov prepun srbijanskog oružja. Pod dosad nerazjašnjenim okolnostima. Tobože "školske mine" namijenjene Bangladešu. Sutradan (u nedjelju) od samog jutra cjelokupni srbijanski vrh krenuo bacati prašinu u oči svojoj javnosti protuhrvatskom kampanjom i žalopojkama o Vučićevoj otkazanoj posjeti Jasenovcu. Što će sad ovaj put krenuti raditi?

CR
CryptoKarma
20:42 12.04.2023.

Kofke_kaj, jesi li siguran da su srbi polovica slaveni? A sto sa turskim potomcima, 500 godina pod Turskom. Samo gledaj kolko silovanja su sami Srbi radili na posljednjem ratu u 20 vjeku prema UN skoro 100 hiljada . A sto mislis kolko su Turska vojska silovala srpkinje na 13 vjeku i za 500 godina. Pa onda stavi plus one djevojke koje su srbi slali sami Turcima. Primjer carica Milica svoju cerku od 14 godina slala na sisanje sultanu. Tu srba nema samo je to teska mjesavina , i zato imaju poremecen kriminalni um. Napadaju da uzme ono sto nikad njihovo bilo nije, ubojstva ,zverstva, silovanja to je u njihovoj kulturi . A i kad nisu activno ukluceni u kriminalstvo su na strani kriminalnih uma kao danas na strani Putina.

Avatar uputnik
uputnik
11:29 12.04.2023.

E sad neka te Milanović za ručicu povede u Jasenovac.