školovanje

Stipendije skoro svim vukovarskim studentima, samo tri odbijenice

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Stipendije skoro svim vukovarskim studentima, samo tri odbijenice
07.01.2013.
u 11:54
Stipendije će primati ukupno 411 studenata iz Vukovara koji studiraju na području Hrvatske, ali i bilo gdje izvan granica Lijepe naše
Pogledaj originalni članak

Treću godinu zaredom Vukovar se može pohvaliti činjenicom da svi studenti koji su zatražili stipendije tijekom godine i ostvaruju na nju pravo. Prema podacima iz gradske uprave ove godine će stipendije primati ukupno 411 studenata iz Vukovara koji studiraju na području Hrvatske, ali i bilo gdje izvan granica Lijepe naše. Među njima je 98 studenata prve godine, 241 student druge i viših godina studija, osam apsolvenata te 64 studenta s kojima su sklopljeni ugovori na više godina. Samo tri osobe koje su predale zahtjev nisu dobile stipendiju.

– Osnovni je preduvjet da student ima prijavljeno prebivalište na području Vukovara, kao i da je redoviti student. Mislim da je Vukovar trenutačno jedini grad na svijetu koji ovoga trenutka financira sve svoje studente koji su u roku podnijeli zahtjev i koji ispunjavaju kriterije. Za ovu namjenu grad Vukovar osigurat će oko dva milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

Ugovori o stipendiranju bit će potpisani 15. siječnja na svečanosti u povodu Dana mira. Sabo napominje da uz stipendije, koje iznose od 500 do 800 kuna i isplaćuju se tijekom deset mjeseci, svi vukovarski studenti ostvaruju i besplatan gradski prijevoz na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

>> "Stipendija mi je obveza da i nadalje redovito dajem ispite"

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.