Prognoza

Stiže hladna fronta: Severe Weather najavio 'ozbiljne vremenske neprilike'

Foto: Ivica Galović/Pixsell
Stiže hladna fronta: Severe Weather najavio 'ozbiljne vremenske neprilike'
25.03.2019.
u 19:59
Za područje Kvarnera najavljuju snažne vjetrove, a zbog udara bure do 100 kilometara na sat i DHMZ je za sutra izdao narančasto upozorenje za Kvarner, Kvarnerić i Sjevernu Dalmaciju
Pogledaj originalni članak

Ako vam je proteklih dana bilo hladno, pripremite se na još hladnije vrijeme.

Tako barem tvrdi meteorološki portal Severe Weather Europe koji upozorava na hladnu frontu koja će donijeti puno hladnije vrijeme na jugoistočni dio Europe i istočni Mediteran te ozbiljne vremenske neprilike i snježne padaline.

Za područje Kvarnera najavljuju snažne vjetrove, a zbog udara bure do 100 kilometara na sat i DHMZ je za sutra izdao narančasto upozorenje za Kvarner, Kvarnerić i Sjevernu Dalmaciju.

– Pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu, u sjeverozapadnim krajevima i povećanu naoblaku. Vjetar povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice mraz. Najniža temperatura između -3 i 2, na Jadranu od 6 do 11, a najviša dnevna između 9 i 14, na Jadranu od 14 do 18 °C – prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za sutra.

U petak će povremeno biti umjerene naoblake, a vikend će biti većinom sunčan, čak i vedar. Početak idućeg tjedna opet oblačniji, no i dalje najvjerojatnije uglavnom suh.

Na Jadranu će bura u petak znatno oslabjeti. Potom će za vikend puhati samo umjerenom jakošću u jutarnjim satima na nekim lokalitetima, a danju će vjetar biti uglavnom s mora. Početkom tjedna raste vjerojatnost za ponovno jačanje bure te porast naoblake, a do tada će prevladavati sunčano, za vikend i vedro vrijeme, te za doba godine ugodno toplo, koje će mnoge mamiti na aktivnosti na otvorenome, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko.

VIDEO Prosvjed učenika srednjih škola "Klimatske promjene traže naše promjene"

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RI
ribar110
20:25 27.03.2019.

Kakav naslov.sramota.