Temperature i preko 35 stupnjeva

Stiže novi toplinski val. Vakula: Neki će opet disati na škrge

Foto: PIXSELL
Stiže novi toplinski val. Vakula: Neki će opet disati na škrge
23.07.2021.
u 08:40
Od nedjelje slijedi mnogima neugodnije vrijeme, uz jugo, koje će u ponedjeljak ponegdje biti i jako, te uz porast temperature, pa će noći biti zamjetno toplije
Pogledaj originalni članak

Danas će u Hrvatskoj biti pretežno sunčano, no u zapadnim i sjevernim predjelima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu nestabilno pa će uz povremeno više oblaka biti i mjestimične kiše te ponekog pljuska s grmljavinom. Vjetar slab, u gorju i umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura između 24 i 29, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmaciji od 30 do 34 °C.

"Ako ste na Jadranu, vjerujem da uživate - i još ćete do subote - uz ne odviše tople noći i vruće dane, pretežno sunčane, uglavnom i vedre, uz buru i maestral. Od nedjelje slijedi mnogima neugodnije vrijeme, uz jugo, koje će u ponedjeljak ponegdje biti i jako, te uz porast temperature, pa će noći biti zamjetno toplije. Zatopljenje će se još više osjećati u većini kopnenog područja, gdje bi neki od nedjelje ponovno mogli "disati na škrge" - i zbog vrućine, i zbog sparine. Pritom će biti i znatno nestabilnije nego potkraj ovoga tjedna, uz česte pljuskove i grmljavinu, koji su za vikend mogući uglavnom u gorju, a tijekom oblačnijega petka malo kiše može pasti i drugdje po unutrašnjosti", prognoza je glavnog meteorologa HRT-a Zorana Vakule.

Video: Evo kako rashladiti automobil tijekom ljetnih vrućina

Nadalje za vikend i početkom novoga tjedna na kopnu osjetno toplije - većinom vruće, mnogima i sparno, uz južinu. Pritom i dalje pretežno sunčano - veći dio subote i vedro, ali u nedjelju i ponedjeljak mogući su rijetki pljuskovi, uglavnom u gorju. Na Jadranu stabilnije - uz malo ili nimalo oblaka, te u subotu još uz slabu do umjerenu buru pa maestral, a od kraja subote sve češći jugozapadnjak, zatim i jugo, koje će u ponedjeljak ponegdje biti i jako. Stoga će se uz tople noći te vruće, suhe, sunčane i vjetrovitije dane povećati vjerojatnost požara na otvorenom pa pazite s roštiljanjem i opušcima kako bi vatrogasci mogli i humanitarno djelovati. A možete im se i pridružiti te dati djelić "srca za male heroje" splitske neonatologije..., kaže Vakula. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

ST
Stipan
09:29 23.07.2021.

Koliko čovjek treba biti arogantan i ne čovjek kad upotrebi riječ ; disat će na škrge.

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
09:07 23.07.2021.

Opet šire paniku. Stalno bombardiraju ljude informacijama koje bih ih trebale plašiti "kataklizma samo što nije, ali tu je Europska komisija koja nas voli i koja bdije nad našom dobrobiti"

DU
Deleted user
09:36 23.07.2021.

Usljed ljeta vrućine,jel to moguće?:)