SABOR ODBIO PRIJEDLOG

Što analitičari te bivši ministri i diplomati misle o odluci vladajućih da Hrvatska ne prizna palestinsku državu?

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Što analitičari te bivši ministri i diplomati misle o odluci vladajućih da Hrvatska ne prizna palestinsku državu?
23.09.2024.
u 19:27
Odluku vladajuće većine ocjenjujem izostankom bilo kakve samosvijesti Vlade Republike Hrvatske na međunarodnom planu. Vlada nije objasnila zašto ona ne želi priznati Palestinu, a sve se svodi na to da Sjedinjene Američke Države ne očekuju od Hrvatske da prizna Palestinu, smatra Božo Kovačević

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
Makedonska legenda za VL

Bivši dinamovac: Najmoćniji klub u Jugoslaviji bila je Zvezda, drugi vojni Partizan, a treći komunistički Hajduk

- Baš kada sam pomislio da je nevjerojatno da Dinamo ne može naći stan za svog igrača, dođu oni po mene i voze me po gradu. I odvezu me na Cmrok, u kuću na tri kata s dvorištem. Pitaju me jesam li zadovoljan. Pa ja sam tražio stan, a ne kuću, bez obzira na to što su sa mnom supruga i jednogodišnji sin. I tako ja postah susjed komunističkom čelniku Vladimiru Bakariću.



Komentari 18

RA
Razbibriga
19:51 23.09.2024.

Koja država? Pa sami je ne žele. U par navrata kada je sve bilo pred potpisom oni odustaju i tako u krug....kome nije jasno tko njih vodi i što im je cilj neka poslušaju sina vođe Hamasa, Mosab Hassan Yousef, koji je osudio Hamas i obratio se na kršćanstvo nakon što je vidio njihovo divljaštvo: Hamas nije nacionalni pokret. Hamas je vjerski pokret s ciljem uspostave Islamske države....njih ne zanima palestinska država već samo islam..Hamas nije nacionalni pokret. Hamas je vjerski pokret s ciljem uspostave Islamske države”, rekao je Yousef. “Ne mare za nacionalizam. Zapravo, oni su protiv nacionalizma. Oni koriste ”palestinsko pitanje” samo za postizanje svojih ciljeva, ali ustvari dugoročni cilj je transformacija Bliskog istoka i svijeta u Islamsku državu

Avatar antiCROcistozlo
antiCROcistozlo
19:53 23.09.2024.

Vlada to radi potpuno ispravno. Ne postoji u ovom trentku niti jedana potreba. To što su učinili drugi njihova je stvar. Jednako tako je njihova stvar noih koji za donošenje odluke nisu nimalo relevantni.

SP
Spinoza48
20:37 23.09.2024.

Sve ljubitelje i zagovornike takozvane Palestinske drzave pitao bih sta bi se dogodilo da je Hrvatska prihvatila Plan Z1 (stvaranja srpske drzave u sredistu Ljepe nase.) Ti koji su vrsili pritisak na Hrvatsku da prihvate taj plan danas isto traze od Izraela. Notabene nikad nije postojala Palestinska drzava, ne postoji palestinski narod, ne postoji palestinska kultura, to su arapi uglavnom doseljeni iz Egipta i Arabijskog poluotoka.