danas u večernjem

Što Grabar - Kitarović zamjera Cvitanu

Što Grabar - Kitarović zamjera Cvitanu
10.03.2017.
u 00:02
Traži se dublja istraga o padu MiG-a 21 i korupciji pri remontu MiG-ova u Ukrajini
Pogledaj originalni članak

“Znam za nekoliko predmeta koje bi DORH mogao malo pažljivije pogledati”, rečenica je hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je kritičarima poslužila da ustvrde kako se i predsjednica, a ne samo premijer Andrej Plenković, neustavno miješa u rad neovisnog pravosudnog tijela. Kazala je i da u DORH-u moraju pratiti dolazi li danas do nepravilnosti i odmah ih sankcionirati, a ne da “neprestano izlaze kosturi iz ormara”. Nakon tih tvrdnji postavlja se pitanje na koje to slučajeve kojima se DORH bavi “sa zakašnjenjem” predsjednica misli. I je li ona uopće ima pravo miješati se u rad DORH-a?

Kako izvori Večernjeg lista potvrđuju, predsjednica je u “dopuštenim vodama”. Jer, njezina se saznanja temelje na nalazima Državne revizije koja se odnosi na rad ministarstava obrane i vanjskih poslova. Obrana i vanjski poslovi, pak, spadaju u ustavne ovlasti predsjednice.

Njezine se primjedbe radi “neambicioznog” pristupa DORH-a, saznaje se, odnose na dvije istrage u MORH-u koje se tiču pada MiG-a 21 broj 121 koji se srušio u plamenu 5. kolovoza 2014., te “zaustavljanja” priče o kontroverznom remontu eskadrile MiG-ova u Ukrajini na podizanju (samo) dvije optužnice radi pogodovanja u vrijednosti od 10.000 eura, za posao koji je stajao oko 150 milijuna kuna.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka

Od ostalih tema izdavajmo:

>>Afera Dnevnice: Večernjaku potvrđeno - tajnica u Vladi Sandra Zeljko nije maturirala u Vukovaru

>>Rajko Dujmić: Jacques odlično pjeva, ali pjesma za Euroviziju treba drugog pjevača

>>Grmoja: HDZ je za otvaranje arhiva jer u vodstvu nema nikoga iz bivšeg režima

>>Skandal: Supruzi dodijelio 2,7 milijuna kuna iz EU fondova

>>Kako nas špijuniraju: WhatsApp, Telegram i Viber su sigurni, no prate vas preko mobitela

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

AR
aristip
21:27 09.03.2017.

Dok je onaj Vrdoljak stalno na televiziji ima li smisla bilo što komentirati na ovu temu ?

PR
protuudar
22:09 09.03.2017.

U trodiobi vlasti neki su očito nedodirljivi!? Ne smije ih se ni spomenuti, pa makar je kritika na mjestu!? Ne bi išlo....gospođo ...samo hrabro...hvala na dosljednosti!!!

JO
jocorluka
21:33 09.03.2017.

Zasto je VL nacrtao na slici ovu nespodobu samozvanu UN general secretary,predsjednica je 100% u pravu;govore o nekim putnim troskovima,bave se bacanjem prasine u oci javno sti.Dakle sto je sa politicki moti viranim procesima?