Preminula u bolnici

Što se događa plivačima u Hong Kongu? Plivačica (59) onesviještena izvučena iz vode

Foto: Pixabay
Plivači
Foto: Pixabay
Plivači
19.10.2016.
u 12:15
Utrka po luci u Hong Kongu je obnovljena 2011. godine, nakon 30-godišnje stanke uzrokovane onečišćenjem vode u jednoj od najprometnijih morskih luka u svijetu
Pogledaj originalni članak

Nakon što je u nedjelju tijekom plivačke utrke po hongkonškoj luci preminuo jedan od natjecatelja u konkurenciji rekreativaca, u srijedu je preminula i 59-godišnja plivačica koja je u besvjesnom stanju izvučena iz vode, zbog čega će Međunarodna plivačka federacija pokrenuti istragu.

Utrka po luci u Hong Kongu je obnovljena 2011. godine, nakon 30-godišnje stanke uzrokovane onečišćenjem vode u jednoj od najprometnijih morskih luka u svijetu. Plivača koji je umro tijekom utrke spasilačke su ekipe pokušale reanimirati, ali u tome nisu uspjele.

Nesretna 59-godišnja plivačica, koja je također u besvjesnom stanju izvučena iz vode, tri je dana bila smještena na odjelu intenzivne njege, ali je i njezino tijelo u srijedu izgubilo borbu za život. To su prva dva smrtna slučaja na ovoj utrci, otkako se ponovno počela održavati.

U utrci je sudjelovalo oko 3000 natjecatelja, a dionica na kojoj su plivali bila je dugačka oko 1500 metara. Plivačice i plivači su bili podijeljeni u dvije kategorije: natjecateljsku i rekreativnu.

Nakon ovih nemilih događaja Međunarodna plivačka federacija najavila je da će pokrenuti istragu o događajima tijekom utrke, a revidirat će se i ostala natjecanja u daljinskom plivanju u otvorenim vodama koja se održavaju diljem svijeta.

>> Osramoćeni! Lochte i američki plivači su lagali da su opljačkani, evo što se zaista dogodilo

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.