Ne samo da godišnje zakoljemo oko 10 milijuna komada peradi “na crno”, za koju nema evidencije u klaonicama – nema ni evidencija o uvozu brazilske ili tajlandske piletine kakva je u nas, uz poljsku, svako malo na stupu srama resornog ministarstva i Hrvatske agencije za hranu zbog salmonele.
Pokazalo se kako je brazilski zamrznuti pileći file, obično pakiran po dva kilograma, “delikatesa” koju nude i u nekim poznatijim hrvatskim restoranima. No iako je od pronalaska opasne bakterije u nas posljednjih mjeseci s tržišta povučeno i neškodljivo uklonjeno 3198 kg brazilskih pilećih prsa, statistika DZS-a i HGK govori kako ni iz Brazila ni iz Tajlanda, osim salmonele, nismo uvezli ni grama spornoga mesa.
Što zapravo jedemo?
>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka ili u našem e-izdanju
>>U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:
>>Dogovor: S čela obrazovne reforme odlaze D. Vican i J. Buljan Culej
>>Imigranti: Sutkinja EU suda stala na stranu Zorana Milanovića
>>Biznis s Peletima: Pašalić Hrvatskoj nudi jeftino grijanje
>>Odzvonilo krilatici "Full of Life", bira se novi turistički slogan
Bogati fino meso,a siromašni kiseli kupus....u prosjeku jedemo svi sarmu.