godina dana zatvora

Stomatologa više od 8 godina pokradala knjigovotkinja

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Stomatologa više od 8 godina pokradala knjigovotkinja
17.09.2013.
u 15:57
Uz kaznu zatvora, knjigovotkinja Anka Radovanović mora vratiti 346.946 kuna oštećenom u roku od godinu dana
Pogledaj originalni članak

Knjigovotkinja Anka Radovanović (56) danas je na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu nepravomoćno osuđena na godinu dana zatvora. Teretila se za zloporabu položaja i ovlasti odnosno da je kao direktorica poduzeća Radovanović, više od osam godina potkradala stomatologa dr. Zdenka Rajića. Prema optužnici, osobne račune i račune svoje tvrtke plaćala je s računa stomatološke ordinacije dr. Rajića.

Za krađu novca s računa je osuđena na deset mjeseci, a za krivotvorenje isprava na dodatna tri mjeseca zatvora, pa joj je izrečena jedinstvena kazna od godinu dana zatvora. Uz to oštećenom mora vratiti 346.946 kuna u roku od godinu dana. Anka Radovanović je priznala krivnju, a prema optužnici djela za koja se teretila, počinila je od 9. listopada 2003. do 9. listopada 2011. Nju je Rajićeva Specijalistička ordinacija za stomatološku protetiku angažirala da im vodi knjigovodstvo. Tu je činjenicu A. Radovanović iskoristila, pa je bez znanja dr. Rajića s dvaju žiro računa ordinacije tijekom osam godina skinula i prisvojila ukupno 408.259 kuna.

Kako bi prikrila krađu, sačinjavala je isplate u kojima je prikazivala da joj je dr. Rajić pozajmio određene iznose, bilo njoj, bilo njezinoj firmi, a sve to “potvrđivala” je njegovim bianco potpisima. Uz nju je inače bila optužena i njezina kćer, koja je još ranije priznala krivnju u zamjenu za manju kaznu. Prema sporazumu s tužiteljstvom kćer optužene mora vratiti preostalih 61.313 kuna.

>>Dvije starije osobe prevarila za više od milijun kuna

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.