Suradnja

Stručni programi jamče brži razvoj riječke luke

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Stručni programi jamče brži razvoj riječke luke
27.04.2011.
u 14:08
Jača znanstvena suradnja dviju ustanova osnažit će luku i pomorske djelatnosti kao i cijeli riječki prometni pravac
Pogledaj originalni članak

Ravnatelj Lučke uprave Rijeka Bojan Hlača i dekan riječkog Pomorskog fakulteta Serđo Kos potpisali su danas ugovor o suradnji dviju ustanova kojim se utvrđuje dugoročna znanstvena, stručna i poslovna suradnja s ciljem razvoja riječke luke i cijelog riječkog prometnog pravca.

Ugovor predstavlja nastavak dugogodišnje plodne suradnje i bit će usmjeren, istaknuli su Hlača i Kos, k pronalaženju najboljih mjera i akcija za promicanje strateškog razvoja kao osnovnog preduvjeta revitalizacije riječke luke i lučkih djelatnosti.

– Riječka luka danas ima jasnu strategiju razvoja i viziju, ima planove i sredstva za njihove ostvarenje, no potrebna je jača znanstvena suradnja koja će osnažiti luku i pomorske djelatnosti – kazao je Hlača najavljjući niz projektnih i istraživačkih zadataka, programa i konzultantskih studija koje će pomoći jačem pozicioniranju riječke luke.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

1J
1japan
01:18 28.04.2011.

dali tu spada dva socijalna katamarana i kojekakav trajekt ili je samo kontenjerski terminal znanstveno ,stručno i poslovno obuhvačen.