Tribina u Karlovcu

Stručno visoko obrazovanje pokretač je gospodarstva

Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
Stručno visoko obrazovanje pokretač je gospodarstva
27.03.2014.
u 12:47
Pročelnik Područnog ureda HZZ-a Karlovac Žarko Vukobrat iznio je poražavajuće podatke za Karlovačku županiju i upozorio da brojne tvrtke niti ne surađuju s njima
Pogledaj originalni članak

Stanje u društvu je alarmantno. Za apatiju u društvu pravi lijek treba biti obrazovanje, generator regionalnog razvoja. Hrvatskoj su potrebni centri poput Karlovca.

Stručno i znantveno visoko obrazovanje pokretač su gospodarstva– rekao je dekan Visokog učilišta Effectus dr Robert Kopal na tribini Visoko obrazovanje, tržište rada i regionalni razvoj održanoj u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić u Karlovcu.

Raspravljalo se o usklađenosti obrazovnog sustava i tržišta rada, potrebama poslodavaca, trendovima u zapošljavanju i važnosti visokog obrazovanja.

Pročelnik Područnog ureda HZZ-a Karlovac Žarko Vukobrat iznio je poražavajuće podatke za Karlovačku županiju i upozorio da brojne tvrtke niti ne surađuju s njima. Kompleksnost teme otkrila je i koji sve izazovi stoje pred visokim obrazovanjem i kako odgovoriti na buduće potrebe poslodavaca

. Da se promišlja o budućnosti i novim modelima u obrazovanju potvrđuje i  nedavno doneseni Zakon o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru. O njegovom je značaju govorio Mislav Balković, predsjednik HUP-ove Udruge poslodavaca u obrazovanju.

Tribina je pokazala važnost javne raspravu o sustavu obrazovanja i tržištu rada, te potrebi usklađivanja sa europskim trendovima.

 

 

 



 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.