NIJE TO OČEKIVAO

Studenta zapanjilo otkriće: Predaje mi profesor koji je preminuo prošle godine

Foto: Pixabay
Studenta zapanjilo otkriće: Predaje mi profesor koji je preminuo prošle godine
29.01.2021.
u 08:58
"Činjenica je da sam tražio profesorovu e-adresu kako bih mu postavio pitanje, a umjesto odgovora dobio sam njegovu osmrtnicu", kazao je student
Pogledaj originalni članak

Student s kanadskog Sveučilišta Concordia slučajno je došao do nevjerojatne spoznaje. Naime, kada je pokušao kontaktirati nedavno profesora povijesti umjetnosti, otkrio je da je mrtav iako redovito prati njegova predavanja.

Studenta zapanjilo otkriće: Predaje mi profesor koji je preminuo prošle godine

"Upravo sam saznao da je profesor za ovaj online tečaj koji pohađam preminuo 2019. godine, ali tehnički još uvijek drži predavanja. Učim iz predavanja snimljenih prije njegove smrti", tvitao je šokirani Aaron Ansuini pa dodao:

"Mislim, pretpostavljam da većinom čitam tekstove koje su napisali preminuli autori,  ali činjenica je da sam tražio profesorovu e-adresu kako bih mu postavio pitanje, a umjesto odgovora dobio sam njegovu osmrtnicu."

Sveučilište Concordia potvrdilo je Slateu da je profesor François-Marc Gagnon, predavač na sveučilišnom odsjeku za povijest umjetnosti, doista preminuo 2019. godine, prije pandemije Covida-19 - njegova predavanja, međutim, "žive" i postoje u Concordijinu katalogu internetskih tečajeva i koriste se za namjenski online tečaj. Predavanje, inače, vode drugi profesor i dva pomoćnika u nastavi, s tim da se Gagnonove snimke koriste kao "nastavno sredstvo", prenosi Slate.

Tijekom prvih dana pandemije, zamjenski i stalni članovi fakulteta brzo su prilagodili svoje nastavne planove, nudeći online nastavu. Mnogi su se profesori već tada žalili kako je online predavanje jako teško i zamorno. Unatoč povećanom opterećenju, neka sveučilišta smanjuju fakultetska mjesta, posebno pomoćna i zamjenska mjesta, te smanjuju fakultetske plaće. Uz obilje novih materijala i podataka, otvara se pitanje koliko dugo će profesori koristiti nasnimana tuđa predavanja i reciklirati ih iz godine u godinu

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ST
stanoe
22:26 31.01.2021.

Ja sam davno studirao izvanredno na PMF-u i iz elementarne matematike sam ucio rjesavati zadace po knjigama profesora Borisa Apsena, ali na teorijska pitanja tamo nisam nalazio odgovore, pa sam ga potrazio u telefonskom imeniku, i pozvao telefonom da mu predlocim da mi da nekoliko sati iz teorije koje bih mu platio. Odgovorio zenski glas i rekao da ej gospodja Apsen u gradu, a kada sam joj rekao da ne trebam gospodju Apsen nego gospodina, rekla mi da je umro prije 3 godine. Zakasnio sam i morao da sam naucim.

AA
aabbcc
11:52 29.01.2021.

Za online tečaj profesor bi trebao biti neka lutka, maskota sa trajnom upotrebom.