JOŠ NEMA DOGOVORA

Suci ne traže samo veće plaće nego da ih se regulira zakonom

Foto: Dubravka Petric/Pixsell
Suci ne traže samo veće plaće nego da ih se regulira zakonom
24.01.2024.
u 11:15
Iz sudačkih redova može se čuti da je Zakon o plaćama u e-savjetovanju bio krajem 2022. No onda su suci na taj zakon imali stotine primjedbi pa je povučen bez obrazloženja.

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)


Komentari 5

KA
kanđija
13:24 24.01.2024.

Kada se sucu u jednoj godini vrate 3 predmeta sa višeg suda na ponovnu raspravu - otkaz. Isto tako odrediti broj predmeta koje moraju rijesiti ovisno o vrsti u mjesec dana. To vrijedi za općinske i županijske suce. Za viši kazneni sud i vrhovni utvrditi koliko predmeta moraju obraditi svaki od sudaca. Mislim da je 15 radnih dana sasvim dovoljan rok da riješe svaki predmet. Ako ne riješe - ozkaz. Isto tako napraviti za trgovačke sudove Eto tako ih se treba riješiti zakonski.

Avatar 20006777
20006777
17:55 24.01.2024.

Podržavam sve do sadašnje komentare jer ovdje su stranke s jedne strane sudstvo i državno odvjetništvo a s druge strane resorno ministarstvo i Vlada a treće strana se gura pod tepih a to su građani i narod hrvatske kojem su suci nanijeli veliku štetu materijalnu i zdravstvenu i u biti bi sada htjeli za to da ih se nagradi pa da i nadalje nastupaju s parolom nemože nam nitko ništa pa i do sada im nije mogao nitko ništa a za stanje u državi što se tiče države najodgovorniji su oni koji danas traže da ih se za to nagradi materijalno i da se za isti donosi poseban zakon. E moj jadni napaćeni narode to vam je dobrim djelom doprinijelo sudstvo i pravosuđe.

EJ
ejStef
15:43 24.01.2024.

Već ovako im plaća ne ovisi o rezultatima i radu, sada traže da im više niti ne ovisi o stanju u društvu i stanju proračuna. A plaća im se dijeli iz proračuna i poreza koje svi mi plaćamo... Imamo najviše sudaca prema broju stanovnika i najviše neriješenih sporova. Država tj. mi, stalno plaćamo kazne radi predugog trajanja sporova, ako čovjek izdrži do nekog međunarodnog suda. U trgovačkom pravu nerijetko tvrtke nestanu prije nego se uopće zakaže prvo ročište... Ma katastrofa, treba im plaću vezati uz broj slučajeva, ročišta, riješenih sporova i sl. Bez toga će većina i dalje biti trutovi društva, kao i većina javnih struktura...