ITALIJA

Sud ukinuo rimsku gradsku upravu zbog premalo žena

Sud ukinuo rimsku gradsku upravu zbog premalo žena
15.07.2011.
u 11:25
U gradskoj upravi rimskog gradonačelnika Alemanna samo je jedna žena i čak 11 muškaraca, pa ju je Upravni sud regije Lazio ukinuo
Pogledaj originalni članak

RIM – Upravni sud regije Lazio poništio je danas rimsku gradsku upravu gradonačelnika desnog centra Giannija Alemanna (prethodno član neofašističke stranke MSI) jer je u njoj premalo žena u odnosu na zakonsku tzv. ružičastu kvotu, koju trebaju zadovoljavati lokalne vlade prema gradskom statutu. U rimskoj gradskoj upravi samo je jedna žena i čak jedanaest muškaraca. Sada će Alemanno morati izbaciti nekog muškarca i u vladu dovesti još žena.

Upravni sud Lazija pod predsjedanjem suca Luigija Tostija prihvatio je žalbu stranke Zelenih te vijećnica Demokratske stranke Monice Cirinnà i Marije Gemme Azuni i drugih koji su upozorili da Alemanno u sastavu svoje vlade ne poštuje "ružičastu kvotu". Samo jedna žena, Sveva Belviso, u rimskoj je vladi i pokriva povjerenstvo za socijalnu politiku. U siječnju ove godine iz rimske je vlade izašla Laura Marsilioiunti.  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar nekakav
nekakav
12:27 15.07.2011.

kakva je to demokracija, kad se zakonski mora urediti broj žena i muškaraca u nekom poduzeću, upravi..? jesmo li zbilja toliko različiti od muslimana? gdje je tu jednakost?! ak ose nešto mora zakonski urediti, regulirati broj žena, onda radimo diskriminaciju. kakva god da je pozitivna, al ipak, nije u redu.