županijski sud u vukovaru

Sudac istrage ponovno odlučuje hoće li ubojica iz Županje, Smiljan Babić, u istražni zatvor

Foto: DPA/PIXSELL
Sudac istrage ponovno odlučuje hoće li ubojica iz Županje, Smiljan Babić, u istražni zatvor
14.12.2015.
u 14:44
Ukoliko sudac istrage promijeni svoju odluku, čemu se u Županji nadaju, Babić će ponovno u pritvor gdje će čekati i početak suđenja za ubojstvo, a onda i konačnu presudu.
Pogledaj originalni članak

Nakon buke koje se dignula među građanima Županje i javnosti izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Vukovaru prihvatilo je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru u slučaju puštanja na slobodu Smiljana Babića (51) koji je 6. studenoga nožem usmrtio Rajka Spajića (80). Kako navode iz Županijskog suda ukinuto je ranije doneseno Rješenje te je predmet vraćen sucu istrage na ponovno odlučivanje o slučaju Smiljana Babića.

Ukoliko sudac istrage promijeni svoju odluku, čemu se u Županji nadaju, Babić će ponovno u pritvor gdje će čekati i početak suđenja za ubojstvo, a onda i konačnu presudu. Neki od očevidaca tragičnoga događaja od 6. studenoga kažu kako je Babić bez ikakvoga razloga Spajića prvo pogodio kamenom u leđa, a nakon što je ovaj krenuo da mu uzvratio zabio mu nož u srce. Ubojica je potom pobjegao s mjesta ubojstva i od policije se skrivao jedan dan nakon čega se predao. I radi toga nikome nije jasno kako je moguće da je Babić pušten da se brani sa slobode. Mještani Županje govore i kako je Babić veći dio svoga vremena provodio uz Savu, a tjednima prije ubojstva Spajiću je prijetio da neće živ dočekati Božić.

Nakon što mu je istekao pritvor pušten je iz istražnoga zatvora unatoč prijedlogu DORH-a od 1. prosinca koji je sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru predložio produljene istražnog zatvora za Smiljana Babića. Međutim, sudac istrage je u svome Rješenju od 4. prosinca odbio taj prijedlog uz određivanje mjera opreza za Babića. Inače, ubojica nije oženjen, nema djece i u Županji živi kao podstanar, Rođen u BiH, a u Županju se doselio iz Morovića (Srbija) s početkom rata. Među građanima Županje Babić je poznat i po nadimku „Kokica“ jer je jedno vrijeme preživljavao prodajući kokice u gradu.  

>> 'Kokica' starcu prijetio da neće dočekati Božić pa ga ubio nožem

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
17:09 14.12.2015.

Na tešku robiju sa njime, a poslije ga deportirati u pripizdinu iz koje je došao.