Igra mačke i miša

Sudac kaznio dužnika jer nije želio svjedočiti protiv kamatara

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Sudac kaznio dužnika jer nije želio svjedočiti protiv kamatara
27.04.2011.
u 14:50
Pandeš je na partiji pikada ostao dužan 30.000 kuna D. H. te mu je dao Renault i kupio skuter. Ostatak duga otkupio je Kovačević
Pogledaj originalni članak

Iako je prije četiri godine sam podnio kaznenu prijavu protiv Željka Kovačevića Keke zbog iznude i prijetnji, Fabijan Pendeš na suđenju nije htio svjedočiti o tim događanjima, pa je uz desetke tisuća kuna koje je već predao okrivljenom "zaradio" i novčanu sudsku kaznu. Pendeš je najprije rekao da odustaje od slučaja i ne postavlja imovinski zahtjev. Na to ga je sudac Leon Kovačić upozorio da imovinski zahtjev ne mora postaviti, no nije u poziciji da prekida proces. I nakon što je upozoren da kao svjedok mora govoriti istinu, Pendeš je nastavio s opstrukcijama.

– Rekao sam vam da više ništa o tome ne znam. Prošlo je mnogo vremena i ničeg se više ne sjećam. Gospodine suče, ja bih ipak od svega odustao – ustrajan je bio Pendeš i nakon što mu je sudac zaprijetio kaznom. Iako je potvrdio da je potpis na zapisniku načinjenom kod istražnog suca njegov, nije htio odgovarati ni na pitanja tužitelja ni Kovačevićeve braniteljice.

– Fabijan Pendeš kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna jer kao svjedok ne želi iskazivati – prekinuo je natezanje sudac. Cijeli slučaj tijekom kojeg je Pendeš dospio u dužničko ropstvo gotovo je nevjerojatan. Još 2002. igrajući pikado ostao je dužan D. H. 30.000 kuna. Na ime duga dao mu je svoj Renault 19 i kupio skuter na kredit. U priči se zatim pojavljuje Kovačević koji "otkupljuje" ostatak duga.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
14:39 01.05.2011.

Hehe možda su novinari još uvijek u štrajku.

UT
utvara73
19:05 27.04.2011.

Kome se god svidi i nezna pisati taj postaje novinar....Jeli netko primjećuje u tekstu da je navedeno mjesto radnje, od kuda su svjedok i optuženi, koji sud im sudi ......naravno da nije jer to nije bitno jer su navedeni jedni jedini u svijetu s takvim imenom i prezimenom pa to netreba pisati..........svaki dan čitamo pogreške a do kad ćemo nezna se...