ladika smijenjen

Sukob interesa – Uprava HAC-a smijenila direktora građenja

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Sukob interesa – Uprava HAC-a smijenila direktora građenja
18.04.2013.
u 21:16
Jože Ladika službeno je smijenjen zbog loše realizacije radova, no problem su i njegove tvrtke koje posluju s HAC-om
Pogledaj originalni članak

Uprava Hrvatskih autocesta smijenila je direktora Sektora za građenje Jožu Ladiku. U HAC-u navode da je Ladika smijenjen jer uprava nije bila zadovoljna realizacijom radova na gradilištima. Naime, realizacija radova na HAC-ovim gradilištima gotovo je stala, a velike probleme pritom im predstavljaju posrnule građevinske tvrtke poput Konstruktora koje se ne žele maknuti s gradilišta i prepustiti radove drugima.

Kako doznajemo, Ladiki se zamjera što nije bio aktivniji u rješavanju tih problema i raskidao ugovore s problematičnim izvođačima radova. No u pozadini je Ladikine smjene i njegov mogući sukob interesa jer su tvrtke u kojima je radio do dolaska u HAC, neslužbeno doznajemo, a u kojima je zadržao vlasničke udjele, i dalje radile za tu državnu tvrtku. Riječ je o tvrtkama Dezel, Retech i Ascon Institut.

Ladika kaže da je on svoj posao profesionalno i pošteno radio, ali i da poštuje odluku Uprave o smjeni. Tvrdi da nije bio u sukobu interesa jer je, veli, taj problem riješio prije nego je došao u HAC.

Ladika je u HAC došao preko javnog natječaja u proljeće prošle godine, i to iz drugog pokušaja jer je prvi natječaj bio poništen zbog sumnje da je namješten. Već se tada spominjao Ladikin mogući sukob interesa jer su njegove tvrtke netom prije Ladikina dolaska u HAC dobile poslove od te državne tvrtke. No tad su u HAC-u tvrdili da nema sukoba interesa.

U HAC-u kažu da će, sukladno ugovoru o radu, Joži Ladiki uprava ponuditi novi ugovor o radu u roku od 15 dana od dana razrješenja, a prema potrebama poslodavca i Ladikinoj stručnoj spremi. Novim direktorom Sektora za građenje imenovan je Josip Draženović koji je, navode u HAC-u, niz godina radio na radnim mjestima pomoćnika direktora i zamjenika direktora Sektora za građenje.

>> Nemoguće je utvrditi je li bojenje Male Kapele i Sv. Roka preplaćeno

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.